Hlavní obsah

Lindsey Stirling přijede potřetí do Prahy. Zahraje dvakrát za sebou

Novinky, Petr Brdičko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká hudební senzace, tančící houslistka Lindsey Stirling, navštíví v roce 2017 Prahu. V české metropoli zahraje celkově potřetí, navíc hned na dvou po sobě následujících koncertech.

Foto: Martin Tůma

Bubeník Drew Steen, Lindsey Stirling, šéf československého fanklubu Petr Brdičko a klávesista Jason Gaviati

Článek

Lindsey Stirling prorazila na světovou hudební scénu díky svým videím na YouTube. Kombinovala (a stále kombinuje) hru na klasické housle a tanec, čímž přilákala velké množství fanoušků, kteří ji dodnes následují.

V roce 2012 vydává své debutové album nazvané jednoduše Lindsey Stirling, ze kterého pochází největší hity jako Crystallize, Elements nebo Electric Daisy Violin. V roce 2014 pak vychází její druhá deska pojmenovaná Shatter Me. Stejnojmenný a zároveň největší hit z tohoto alba, který je doplněný o hlas zpěvačky Lzzy Hale, slavil úspěch nejen v zahraničních, ale i českých hitparádách (v hlasování posluchačů Evropy 2 byl na druhém místě).

Letos se pak vydání dočkalo její zatím poslední album nazvané Brave Enough a přesně toto album přijede Lindsey Stirling představit do Prahy. Své koncerty odehraje 28. února a 1. března ve Fóru Karlín. Zatímco druhý termín je beznadějně vyprodaný, ten první stále nabízí volné vstupenky a to i ty v kategorii VIP, které umožňují osobní setkání s interpretkou.

„Osobně potkat a poznat svůj hudební idol není úplně běžné a díky této možnosti má každý šanci přesvědčit se o tom, jak skvělou osobností Lindsey je,” prozradil šéf oficiálního fanklubu pro ČR a SR Petr Brdičko. Fanklub také po obou koncertech pořádá sraz pro fanoušky, kde má každý účastník příležitost poznat nové přátele, pobavit se o své oblíbenkyni a třeba také vyhrát nějaký ten fandovský předmět v losovací soutěži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám