Hlavní obsah

Lilium Brno zve na výstavu lilií

Novinky, Jiří Smutný

Lilium Brno, specializovaná základní organizace Českého zahrádkářského svazu, zabývající se pěstováním lilií, připravuje tradiční výstavu těchto květin v areálu benediktinského kláštera v Rajhradě. Otevřena bude v sobotu 1. července v 9.00 hodin.

Foto: Jiří Smutný

Z loňské výstavy lilií v Rajhradě

Článek

Lilium Brno sdružuje zájemce o pěstování lilií z celé České republiky. Jde o nejstarší organizaci tohoto druhu u nás, její počátky sahají do roku 1963. Sídlí v Brně v Křenové ulici 67. Od roku 1965 vydává odborný zpravodaj Liliářské zprávy.

Rajhradská přehlídka lilií je připravována ve spolupráci s Benediktinským opatstvím Rajhrad a uskuteční se ve dnech 1. až 6. července. Otevřeno bude denně od 9 do 17 hodin.

V někdejší klášterní kapli a na chodbách budou k vidění stovky exemplářů lilií. Bude-li někdo z návštěvníků potřebovat odbornou radu nebo informaci o pěstování, může se na místě obrátit na některého z členů vystavující organizace.

Pokud je pro někoho Rajhrad příliš daleko a nějakou podobnou akci by chtěl navštívit, může zajet například do Rakovníka nebo Sezimova Ústí. Rakovník nabízí výstavu lilií v Heroldově síni v Rabasově galerii ve dnech 7. až 9. července, vždy od 9 do 17 hodin. V Sezimově Ústí budou lilie k vidění ve výstavní síni Spektrum od 14. do 16. července v době od 9 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám