Hlavní obsah

Liberecká TOP 09 staví do čela kandidátky Zoru Machartovou

Novinky, Martina Rambousková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOP 09 v Liberci se v pondělí dohodla na složení kandidátky do podzimních komunálních voleb. Povede ji Zora Machartová, v regionu uznávaná ředitelka chráněné dílny Tulipín, známé osobnosti jsou i na dalších místech kandidátky.

Foto: Šimon Pikous

Mgr. Zora Machartová

Článek

„Jsem potěšen mimořádně kvalitní kandidátkou, kterou sestavila liberecká TOP 09. Mám radost i z toho, že v čele kandidátky je schopná a energická žena. TOP 09 má mimořádná potenciál voliče v Liberci zaujmout,“ řekl první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který se jednání osobně účastnil.

Jednání o složení kandidátky bylo v pondělí velmi snadné, jména schválil výbor jednomyslně.

„Z první pětky je patrné, jak je dobře odborně rozložena. Lídr Zora Machartová je pravým odborníkem na sociální oblast, Robert Korselt odborník na ekonomiku a je připraven zasadit se o rozvoj města, Pavel Maškarinec, politolog a doktor na fakultě s všeobecným rozhledem doplňuje první trojku,“ říká regionální předseda TOP 09 v Liberci Petr Bušanský.

TOP 09 si v Liberci také ujasnila priority, se kterými do voleb jde. „V oblasti financí je naší prioritou konsolidace dluhu města i za cenu nepopulárních kroků. Zaměříme se především na dobré hospodaření stávajících městských organizací a kvalitní správu stávajícího městského majetku,“ doplnil Bušanský

Za cíl si ale klade také zvýšení podílu tříděného odpadu, zapojení osadních výborů a spolků do rozhodování v městských částech a v neposlední řadě udržení a zlepšení úrovně tradičních městských společností jako je divadlo F. X. Šaldy nebo zoologická a botanická zahrada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám