Hlavní obsah

Letošní rok patří v Plzni Aničkám a Karolínám, z kluků vede Jan

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhodobou nadvládu dívčích jmen Eliška a Terezka v prvním čtvrtletí letošního roku vystřídala Anička a Karolína. Mezi chlapeckými jmény v Plzni stále dominuje Honzík.

Foto: Hana Veselá

V Plzni se v prvním čtvrtletí tohoto roku rozhodlo uzavřít sňatek 84 párů.

Článek

V loňském roce se v Plzni narodilo 4183 dětí. Z toho 2139 bylo chlapců a 2044 dívek. Podle statistik plzeňské matriky se sídlem v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 3 přišlo na svět během prvního čtvrtletí tohoto roku v Plzni celkem 930 dětí, z toho o několik desítek více chlapců.

Jak informuje tiskové oddělení Úřadu městského obvodu Plzeň 3, za období od 1. ledna do 31. března 2011 se v Plzni radovali rodiče 483 chlapečků a 447 děvčat.

"Zatímco v posledním čtvrtletí loňského roku byla nejoblíbenějšími jmény Eliška, Honzík a Tomáš, začátkem letošního roku nejčastěji vítězila Anička a Karolína. Mezi mužskými jmény pořád vede Jan," uvedl Jiří Strobach, starosta centrálního plzeňského obvodu.

Oblíbenosti u Plzeňanů stále doznávají dívčí jména Eliška a Tereza, mezi nově narozenými chlapci je nejvíce Jakubů, Adamů a Lukášů. Ve srovnání s předchozím rokem poklesla oblíbenost jmen Daniel a Veronika, která dříve figurovala mezi nejoblíbenějšími jmény.

Dále tiskové oddělení informuje, že v Plzni se v prvním čtvrtletí rozhodlo uzavřít sňatek 84 párů. Za první tři měsíce eviduje plzeňská matrika 771 úmrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám