Hlavní obsah

Letošní ročník Motoscuku rozhoupe jezero

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burácení motorek, koncerty kapel, soutěže o hodnotné ceny. To vše bude k vidění a slyšení od 10. do 12. června v hlučínské štěrkovně na Opavsku. Zamíří tam 8. ročník Motoscuku, který bude i letos spojený s oslavou narozenin Radia Čas Rock. Chybět nebude ani spanilá jízda Moravskoslezským krajem.

Foto: Julie Burša Wondrová
Článek

„Nezapomenutelná bude i letos spanilá jízda krajem. Každý rok se jí účastní víc a víc motorek, a tvoří tak několikakilometrovou kolonu v kuse, čítá stovky motorek. Zážitek je to nejen pro samotné motorkáře, ale i lidi, kteří spanilou jízdu sledují,“ uvedla organizátorka srazu Julie Burša Wondrová.

„Spanilá jízda vyjede v sobotu ve 13 hodin od zadní brány štěrkovny a pojede přes Hlučín, Ludgeřovice, Petřkovice, Lhotku, Hošťálkovice, Bobrovníky a zpět na Hlučín,“ dodala organizátorka. Motocyklisté svou vyjížďku zakončí opět na hlučínské štěrkovně, kde bude pokračovat program.

„Hlučínská štěrkovna se ale bude otřásat v základech už od pátku, kdy Motoscuk začne, a na své si přijdou nejen motorkáři, ale i ostatní návštěvníci,“ dodala Burša Wondrová. „I letos je akce spojená s oslavou narozenin Radia Čas Rock. Vítáni jsou tak nejen motorkáři a rockeři, ale i všichni ostatní, kteří se chtějí pobavit a podívat se na motorky,” dodala.

Na břehu jezera vystoupí například Krucipüsk, Doga, AC/CZ, Úspěch, Revmatik, Horkou ji slízej, Duo Juyos Complet a mnoho dalších regionálních kapel.

Ani letos nebude chybět doprovodný program, například kaskadérské vystoupení Adama Peschela, hasičská show od jednotky sboru dobrovolných hasičů Hlučín, návštěvníci se budou moct pokochat i pohledem na velorexy. Letos poprvé bude v areálu Motoscuku i divoký býk, speciální fotoateliér i stánek, kde se budou vyrábět speciální výšivky a program doplní také soutěže o atraktivní ceny.

„Myslíme samozřejmě i na děti, takže letos poprvé pro ně chystáme dětskou zónu s malováním na obličej, různými hrami a soutěžemi a chybět nebudou ani Klauni z Balónkova,“ uvedla Burša Wondrová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám