Hlavní obsah

Letošní Miřejovický půlmaraton se běží již po deváté

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již dobře zavedený Miřejovický půlmaraton je doslova za dveřmi. Letos se opět běží v sobotu, tentokrát s datem 29. července 2017.

Foto: Martin Tlustý

Během Miřejovického půlmaratonu běžci vždy přeběhnou přes starý veltruský most tam i zpět.

Článek

Hlavním závodem je již tradiční půlmaraton s řádně certifikovanou tratí. Je rovinatá a převážně se běží zejména po asfaltu. Hlavní běh odstartuje přesně v deset dopoledne na hřišti v Miřejovicích a vede přes Nelahozeves, veltruský zámecký park, Všestudy, Dušníky až k Dědibabům, kde elegantně obkroužíte kužel a poběžíte nazpět do Miřejovic.

Loni se na trať půlmaratonu postavilo 128 běžců ze široka i daleka. Letos se hlava závodu, miřejovický Josef Burian, prý navíc pokusí o zápis do České knihy rekordů. Miřejovický půlmaraton totiž údajně vážně aspiruje na titul „Největší běžecký závod na počet trvale žijících obyvatel“. V Miřejovicích je prý trvale přihlášeno k trvalému pobytu pouze 58 občanů, a to ve zhruba třicítce domů.

Půlmaraton se poběží ve třech mužských a dvou ženských kategoriích. Můžete se ale zúčastnit i závodu družstev, pokud tedy dáte dohromady tříčlenný tým alespoň s jednou ženou. Časy se následně sečtou.

Do ukončení on-line registrace ve čtvrtek 20. července se k běhu přihlásilo 103 zájemců a zájemkyň. K běhu se lze přihlásit ještě dodatečně až na místě, avšak účastnický poplatek je pak již 500 Kč. Výtěžek půlmaratonu, jak je zde od prvopočátku zvykem, poputuje již tradičně Sportovnímu klubu vozíčkářů Praha.

Pakliže se na 21,0975 kilometru ale vůbec necítíte, můžete zkusit i tzv. Lidový běh, jež již tradičně sponzoruje nelahozeveská technologická a velkoobchodní firma IVAR. Ten můžete dokonce běžet i se svými dětmi nebo třeba i se svým čtyřnohým přítelem.

Startuje se už deset minut po startu půlmaratonu opět na zdejším hřišti, leč trasa je desetkrát kratší. Měří pouze 2,10975 km. V praxi to znamená, že u miřejovické vodní elektrárny vedle starého veltruského mostu přes Vltavu se otočíte a budete makat nazpět do Miřejovic. Do tohoto závodu se klidně můžete zaregistrovat až přímo na místě, a to zdarma.

Příznivci tekutého chleba českého lidu si po obědě mohou dát i Černohorský pivní půlmaraton. Ten se běží jednoduše tak, že uběhnete 1,0975 km a místo 20 km v nohách vypijete dvě desetistupňová piva. Tento sranda závod se ovšem běží dvoukolově!

Při prvním kole běžci po vyběhnutí vypijí jedno pivo a uběhnou 0,54875 km. Než se závodníci dostanou nazpět do cíle, musí vypít ještě druhé pivo a přidat závěrečné kolo. Je pamatováno i na řidiče a abstinenty, pro tyto jsou připravena piva nealkoholická. Registrace na Pivní půlmaratón je po úhradě 70 Kč možná přímo na místě.

Další případné podrobnosti a startovní listinu naleznete na stránkách organizátorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám