Hlavní obsah

Letošní Křivonoska provedla milovníky veteránů jihočeským regionem

Novinky, Kateřina Martykánová

Uplynulý víkend přinesl v pořadí již druhý ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Ani proměnlivé počasí neodradilo stovky návštěvníků a obdivovatelů historických automobilů, navštívit různá místa veteránského setkání, které probíhalo v od 9. do 11. května v Českých Budějovicích, v Českém Krumlově, na zámku Hluboká i dalších zajímavých místech.

Vrcholem Veteránské Rallye Křivonoska byl 44. ročník tradičního závodu historických automobilů a motocyklů. Kdysi klubové setkání několika kamarádu se postupem času proměnilo v největší setkání milovníků historických vozidel v naší republice. Tradičního závodu, který i letos startoval v kempu Křivonoska, se zúčastnilo více než dvě stovky automobilů a motocyklů do roku výroby 1945 z Čech i zahraničí.

Absolutním vítězem v kategorii automobilů se letos stal Milan Horčička s vozem Laurin Klement 100. V kategorii motocyklů se nejlepším časem na nejvyšší příčce umístil Bern Bäumler se Zunndapp S500. Úplně nejstarším vozem závodu byl Renault NC z roku 1903.

K celé řadě doprovodných aktivit, které provázely třídenní setkání, se letos zařadil také průjezd historickým centrem Českého Krumlova nebo přehlídka vozů na zámku v Hluboké nad Vltavou za doprovodu melodií Dixie Old Boys.

Veteránská Rallye Křivonoska byla, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě značce vozů Walter Junior a známé literární postavě vojáka Švejka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám