Hlavní obsah

Léto v Moravských Budějovicích - zazpívá i Václav Neckář

Novinky, Lenka Šuckrdlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultura v Moravských Budějovicích dovolenou nemá a díky tomu si prázdninové večery budou moci zájemci užít o ni o to lépe. Připraveno je promítání filmů, koncert Václava Neckáře a na závěr prázdnin přinese již tradiční festival Václav Hudeček a jeho hosté, jež udělá jistě radost milovníkům vážné hudby.

Foto: Lenka Šuckrdlová

Václav Neckář a skupina Bacily

Článek

V letním kině se bude promítat celé prázdniny

Čtyřlístek ve službách krále je dobrodružný příběh autorů Josefa a Hany Lamkových, při kterém se Fifinka, Pinďa, Myšpulín a Bobík dostávají na filmové plátno a vy jej můžete vidět 11. července od 21.30. Dětem se jistě zavděčíme i 29. července filmem Kocour v botách, protože teprve tam zjistí, co vlastně kocour dělal, než potkal Shreka. Promítačky se spustí již ve 21>00 hodin. Milovníky fotbalu potěší komedie natočená podle stejnojmenného seriálu Okresní přebor aneb Poslední zápas Pepika Hnátka, který vyběhne na filmové hřiště 31. července ve 21.00 hodin.

Druhého srpna promítáme opět pro děti animovanou rodinnou komedii Lorax, o dva dny později se mohou přijít potěšit českým kriminálním příběhem Ve stínu starší diváci. Na rozloučení s prázdninami a přivítání nového školního roku promítneme 6. září dobrodružnou komedii o první pravěké rodince Croodsovi.

Hlavní červencovou kulturní akcí bude koncert Václava Neckáře se skupinou Bacily. Zpěvák, jenž většinu své kariéry spolupracoval s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou jako Golden Kids. Se skupinou Bacily působí od roku 1971.

Zazní hity, jako např. Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Stín katedrál, Kdo vchází do tvých snů, má lásko, Mademoiselle Giselle nebo písně z pohádky Šíleně smutná princezna a mnoho dalších.

V roce 2002 postihla Václava Neckáře mozková příhoda, která měla za následek výpadky řeči. Po dlouhé rehabilitaci je zpěvák zpátky a ve formě, což předvede 26. července v krásném prostředí zámeckého nádvoří v Moravských Budějovicích při koncertu se skupinou Bacily od 20.30 hodin. 

Předprodej vstupenek je v Turistickém informačním centru v Moravských Budějovicích, Purcnerova 62. Partnerem koncertu je skupina ČEZ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám