Hlavní obsah

Léto, Slavkov a dobrá hudba patří k sobě

Novinky, Šárka Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers rozezní nádvoří Zámku Slavkov-Austerlitz v sobotu 28. července od 19.30 hodin. Přímo na nádvoří, pod širým nebem zazní autentické interpretace populární hudby období raného a vrcholného swingu.

Foto: archiv Ondřeje Havelky a Melody Makers

Článek

Strhující hra orchestru je v podání Melody Makers korunována i skvělými výkony sólistů. Vitální jazzový výraz interpretů je umocňován smyslem pro show, vše je podáno s nadhledem a humorem. To vše probíhá pod taktovkou uměleckého ředitele bandu – zpěváka, speakera a tanečníka Ondřeje Havelky.

Pestrý repertoár, který zazní na nádvoří zámku, zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů.

Použití autentických hudebních nástrojů, pietní přístup k rekonstrukci autentických aranžmá a systematické studium a osvojování si dobových interpretačních technik přinášejí nečekané, okouzlující výsledky v podobě autentického zvuku, který známe z dobových nahrávek či filmů.

Koncert pořádá Acaballado z.s. ve spolupráci se Zámkem Slavkov-Austerlitz a je jedním ze série letních koncertů na nádvoří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám