Hlavní obsah

Léto s Dopravním podnikem Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Dopravní podnik Ostrava fandí v létě kultuře, sportu a investicím do zkrášlování Ostravy. Letní měsíce patří tradičně v Ostravě velkým hudebním festivalům, například Beats for Love nebo Colours of Ostrava. Ty přilákají každoročně desítky tisíc návštěvníků. Ani letos je nenechá DPO na holičkách.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.6.2017 Léto s Dopravním podnikem Ostrava a.s. ředitel Daniel Morys informuje.

Článek

Dopravní podnik Ostrava a. s. oznamuje všem mimostravským i ostravským návštěvníkům festivalů, i všem turistům, kteří míří do Ostravy, že si nemusejí dělat starosti s hledáním vhodných jízdenek. Ve všech vozech DPO lze platit jednoduše a bez starostí běžnou bezkontaktní platební kartou. Pro páry a rodiny s dětmi jsou výhodné také třídenní nebo 24hodinové jízdenky, na které smí cestovat 2 osoby starší 15 let a až 3 děti.

„K letním festivalům jsme připravili celkem 108 posilových spojů, které mohou přepravit až o 27 410 cestujících více než při běžném provozu. V pohotovosti bude navíc 56 řidičů, kteří najedou 6 232 km nad rámec běžného jízdního řádu,” řekl ředitel DPO a. s. Daniel Morys.

Další letní novinkou DPO je speciálně upravená tramvaj, která bude sloužit nejen běžným cestujícím, ale také cyklistům. Bude vypravována na lince č. 5, která vede ze zastávky Vřesinská až na zastávku Zátiší, kde si přijdou na své nejen cyklisté, ale také ostatní turisté.

První takto upravená tramvaj vyjede na začátku srpna a kapacitně pojme vedle běžného počtu cestujících až 12 jízdních kol. Cestující, kteří vlastní platné dlouhodobé časové jízdenky, přepravují jedno kolo zdarma, ostatní si musí pro kolo přikoupit jízdenku v hodnotě příslušné krátkodobé zlevněné jízdenky. Po drobné technické úpravě nahradí v zimním období přepravu kol snowboardy a lyže.

„Od 2. července vchází v platnost letní jízdní řády. Cestující z Dubiny a Hrabůvky jistě potěší, že i přes léto bude zachován provoz linky č. 10. K trvalým změnám v jízdních řádech (platícím i po létě) pak přibudou úpravy na spojích linky č. 4 ve 4.48 hodin z Hranečníku směr Martinov a ve 4.15 hodin ze zastávky Telekomunikační škola na Hranečník. Na základě podnětu od cestujících budou zavedeny garantované přípoje linek č. 4 a č. 7 na zastávce Třebovická ve směru z Poruby v pracovní dny večer a o víkendech,” informovala Karolina Rycková, tisková mluvčí DPO.

Letní měsíce se nesou tradičně také ve znamení výluk vzešlých z investiční činnosti statutárního města Ostrava, jednotlivých městských obvodů, Moravskoslezského kraje a dalších investorů. 

„Informace o omezeních a výlukách v dopravě jsou denně aktualizovány na našem webu, Facebooku a Twitteru. Všem cestujícím se za komplikace omlouváme. Ani pro nás není jednoduché zajistit patřičnou návaznost a dostatečný počet vozů a řidičů,” dodal k problematice výluk Daniel Morys a ujistil, že DPO dělá vše pro to, aby dopady výlukových nepravidelností na cestující byly co nejnižší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám