Hlavní obsah

Léto na Lipně přivolají dračí lodě a oživlé obrazy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už snad bylo dost povětří velikého a chladného, srážky by také mohly ustat. V teplém počasí si téměř každý přeje být u vody. Neexistuje tedy symboličtější zahájení letní turistické sezóny, než na Lipně. V sobotu 17. května rozvíří zdejší vody dračí lodě a diváky překvapí i Oživlé obrazy.

Foto: LIPENSKO s. r. o.

Z předchozího ročníku

Článek

Dračí lodě budou opět zlatým hřebem

Camping Lipno Modřín a Loděnice Lipno nad Vltavou se příští sobotu stanou dějištěm mnoha dobrodružství. Adrenalinem nabitý Lipno Dragon Boat Race 2014 rozhodne o tom, která posádka umí nejlépe ovládat dračí loď. Na Lipně se vylodí piráti, a kdo ví, zda se nepřipletou do šermířského divadla.

Program je na divadelní vystoupení velmi bohatý a kdo z diváků bude mít chuť, může se stát jejich aktivní součástí.

Recese a zábava při oživlém spektáklu

Divadelní sestavu Oživlých obrazů vytvoří totiž sami návštěvníci akce. Hrát se budou dva příběhy. Ten první, z Českého středohoří, bude vyprávět o souboji živlů a rozervanosti Karla Hynka Máchy. Renesanční Slavonice naopak nabídnou dobrodružné cesty za kouzly a velikány České Kanady. Diváci, kteří se ve vteřině stanou herci, dostanou k nové roli na pomoc kostým i rekvizity.

První z nich budou moci předvést své umění již v 10.20 hodin, další ve 12.00, 13.30 a poslední v 15.00 hodin. Příběhy z Česka přináší návštěvníkům agentura CzechTourism, která v rámci kampaně Česko – země příběhů upozorňuje na nespočet zajímavostí z různých koutů naší republiky. Kulisy a rekvizity nebudou chybět ani ve stanu CzechTourism, který od 10 hodin nabídne zábavu, zajímavé tipy na výlety i relaxaci.

V tzv. fotonautu se skupinky i jednotlivci mohou nechat zvěčnit s drakem v zádech a fotografii si ihned odnést domů. Pro zájemce o chvilku odpočinku budou před stanem CzechTourism připravena plážová křesílka.

Reklama

Výběr článků

Načítám