Hlavní obsah

Léto je období příběhů z dovolených. Do letošního alba si přidejte zážitky z Beskyd

Novinky, Monika Konvičná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po výletě, návštěvě památek, kulturních akcí nebo ochutnávce gastronomických specialit je tu pro vás báječné osvěžení v bazénech i přírodních koupalištích. Zamilujte si beskydské léto u vody s návštěvnickou kartou plnou výhod, stačí si pořídit Beskydy Card.

Foto: Monika Konvičná
Článek

Vydejte se po mnoha turistických trasách za úžasnými výhledy z Lysé hory, Ondřejníku a okolních kopců. Mezi nejkrásnější vrcholy patří také Radhošť s kostelíkem Cyrila a Metoděje i nedalekou sochou boha Radegasta. Nahoru na Pustevny se dá dojet lanovkou, která vás doveze přímo k tradičním dřevěným stavbám Dušana Jurkoviče.

Rádi jezdíte na kole, ale zdejší kraj tolik neznáte? Nechte se provést. Sun Outdoor na Bílé pořádá během letní sezóny túry na horském kole s průvodcem. Dokonce si můžete vybrat z několika stupňů obtížnosti – od začátečníků až po experta.

V průběhu prázdnin si nenechte ujít folklorní slavnosti a velké množství kulturních akcí. Stále oblíbenější turistickou atraktivitou je Pivní stezka Beskydami, která spojuje 13 minipivovarů s ochutnávkou až 100 druhů jedinečného piva.

Dovolená v Beskydech stojí za to v každém počasí

Po celodenním chození či ježdění si každý správný turista dopřeje chvíli příjemného odpočinku na sluníčku. Až budete projíždět malebným městem Příborem, určitě se zastavte na místním koupališti Ricco. Pro duševní pohodu by vám takové osvěžení jistě doporučil i zdejší rodák Sigmund Freud. 

Návštěvníci často jezdí do Beskyd za nerušeným odpočinkem a kvalitními wellness službami. Špičkou mezi takovými místy, navíc uprostřed čisté přírody, je horský hotel Čeladenka. Můžete v něm navštívit voňavé Lesní lázně a užít si chvíli jenom pro sebe v některé z perličkových koupelí. 

Pokud nejste příznivci upravované vody bazénů, určitě vám udělá radost stoprocentně přírodní koupání v Biotopu Prostřední Bečva. Půvabná přírodní zákoutí potěší vaše oko na Skalické Morávce. Tento úsek beskydské řeky Morávky je díky minimálnímu zásahu člověka opravdovým unikátem, a proto byl vyhlášený Národní přírodní památkou. V zurčící řece se můžete brouzdat nebo třeba jen v klidu posedět na břehu a poslouchat. Neméně zajímavá je řeka Ostravice, úsek zvaný Koryto řeky Ostravice, kterému se říká Ostravické peřeje. I tato přírodní památka nabízí v horkých dnech příjemné osvěžení.

Olešná je centrem zábavy a rodinné pohody

Na přehradě Olešná u Frýdku-Místku to v horkých měsících žije. Autokemp, dětské hřiště a promenáda s restauracemi tvoří dohromady vyhledávané místo prázdninové rekreace. Ideální ubytování s rozhledem na Beskydy i Palkovické hůrky najdete v hotelu Terasa přímo u vodní nádrže. Odsud to budete mít blízko k hlavním turistickým cílům i do hor. Po obvodu přehrady vede asfaltová cyklostezka, kterou hojně využívají in-line bruslaři. Po trase se můžete také volně procházet nebo si půjčit velmi oblíbené šlapací auto, brusle či koloběžku.

Letní Beskydy jsou klidné i rušné - podle toho, jak si představujete ideální dovolenou. Jedno je ale společné – zdejší prostředí vás příjemně naladí na prázdninovou vlnu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám