Hlavní obsah

Letničky ozdobily Frýdek-Místek

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci technických služeb osadili Frýdek-Místek letničkami různých druhů a barev v celkovém počtu 14 500 kusů. Vysázeny byly na záhony, ale také do květinových pyramid umístěných na náměstí Svobody a před poliklinikou a do závěsných nádob připevněných na lampy veřejného osvětlení na Zámeckém náměstí.

Foto: TS a.s.

příprava pyramid na výsadbu letniček

Článek

„Frýdecko-místecké záhony nyní zdobí aksamitníky, gazánie, nestařce, šalvěje, jiřinky, begónie, ale také rostliny okrasné listem, jako jsou starčeky, kopřivy, zelence a novinkou je letos plavuňka s vínově červenými a také tmavě zelenými listy. Jednotlivé rostliny jsou kombinovány druhově i barevně,“ uvedla vedoucí provozu zeleně technických služeb Naděžda Švrčinová s tím, že pro zdravý růst sazenic byl do hlíny přimíchán substrát s hnojivem a také hydrogel se schopností absorpce vláhy. 

„Jako každým rokem i letos rozkvete místecké náměstí Svobody, kde bylo umístěno dvanáct pyramidových stojanů osázených červenými muškáty v kombinaci se zelenou molicí a žlutým dvouzubcem. Další tři stojany byly umístěny před poliklinikou, zde byla zvolena růžovo-fialová kombinace surfinií a zelené molice. Zámecké náměstí ve Frýdku ozdobí begónie různých barev a červené muškáty s lilkem jasmínokvětým, vysázené do závěsných nádob umístěných na lampy veřejného osvětlení. Několik závěsných nádob bylo umístěno také u místecké polikliniky a bývalé tržnice,“ doplnil ředitel technických služeb Jaromír Kohut.

Letničkové i trvalkové záhony v kombinaci se závěsnými nádobami a květinovými pyramidami dodají městu příjemnou a svěží atmosféru.  

Související témata:

Výběr článků

Načítám