Hlavní obsah

Letní výtvarné dílny zvou do Berouna a Hořovic

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berounští výtvarníci zvou všechny děti na výtvarné dílny. Program letošních prázdnin je opravdu bohatý. Děti poznají zajímavosti z berounských pověstí, zkusí zinscenovat představení i zažijí, jak se bydlelo na zámku.

Foto: Patrik Pařízek

Malování v plenéru šlo dětem od ruky

Článek

"Letošní již šestý program bude trochu jiný než v minulých letech. Připravili jsme navíc několik výletů a dalších překvapeních. Akce se bude konat ve dvou termínech a to od 22. do 26. července v Berouně a od 12. do 16. srpna v Hořovicích. V prvním termínu se budou výtvarníci vždy s dětmi scházet v 9 hodin u kašny na Husově náměstí v Berouně, ve druhém na nádvoří nového zámku v Hořovicích. Z těchto míst budeme vždy pokračovat do ateliérů. Každý den se rozejdeme v 17 hodin," prozradila jedna z organizátorek Lenka Pukančíková.

V průběhu dílen se děti poutavou, zábavnou, ale i naučnou formou dozví o výtvarných umělcích, vyzkouší si různé výtvarné techniky, zkusí si zinscenovat divadelní představení nebo natočí vlastní film. Již nyní můžeme prozradit, že se děti seznámí s postavami z berounských pověstí, grafikem Antonínem Porketem, malířem Janem Schorrem nebo Jaroslavem Hněvkovským. Za hezkého počasí vyrazíme s dětmi malovat do plenérů nebo za různými venkovními hrami.

Reklama

Výběr článků

Načítám