Hlavní obsah

Letní soustředění pro technicky založené děti a mládež

Novinky, Martin Šimko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letos se bude na Vysočině v obci Štěpánov nad Svratkou konat již 31. ročník Letního soustředění mládeže, kde si účastníci mohou prohloubit znalosti v oblastech programování, grafiky, elektroniky, fotografie a videa.

Foto: Martin Šimko

Práce v sekci programování.

Článek

Letní soustředění mládeže (LSM) je naplánováno na termín od neděle 1. července do soboty 14. července a je určeno pro účastníky ve věku od 10 do 20 let. Studenti jsou vítáni až do věku 25 let. LSM je ideální pro všechny děti a mládež, kteří rádi programují, fotí, točí a zpracovávají video, vytvářejí 3D grafiku nebo se věnují elektronice. Zkrátka nepřijdou ani účastníci, kteří jsou úplnými nováčky ve vybraných oblastech.

Každému se budou individuálně věnovat profesionální lektoři z oboru, který si děti sami zvolí. Během prvních dnů si každý z účastníků stanoví projekt, který bude po celou dobu LSM vypracovávat. Může jít o tvorbu webových stránek, programování desktopové aplikace, grafický 3D model reálného objektu, natočení krátkometrážního filmu, vytvoření elektronického výrobku apod.

Vítán je také mezioborový přesah účastníků, kdy si může například člen sekce programování natočit film nebo se dozvědět důležité poznatky z elektroniky.

Každé ráno po rozcvičce a snídani následuje odborná přednáška na předem vybrané téma, kterou vede lektor nebo pozvaní hosté z praxe. Poté se účastníci věnují práci v jednotlivých sekcích. Odpoledne je určeno pro odpočinek a týmové hry v přírodě.

Během celého pobytu účastníci sbírají body v rámci celotáborové soutěže a na konci LSM mohou získat hodnotné ceny. LSM vedou zkušení lektoři, kteří svému oboru opravdu rozumí. Můžeme se pochlubit například tím, že jeden z bývalých lektorů je v současné době technickým ředitelem společnosti Seznam.

Přijďte se s námi vzdělávat, poznat nové kamarády a užít si prázdniny. Ale pozor, podávání přihlášek končí už 31. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám