Hlavní obsah

Letní sezóna ve Velkých Karlovicích začíná, v pátek se otevře Razulák, bike park a golfové hřiště

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelý měsíc poté, co poslední lyžaři opustili sjezdovky ski areálů ve Velkých Karlovicích, se v této vyhlášené rekreační oblasti u slovenské hranice v Beskydech rozbíhá letní sezóna.

Foto: Martina Žáčková

Park Razulák pro děti vyrostl ve Velkých Karlovicích loni, k jeho nejoblíbenějším atrakcím patří lodičky.

Článek

V pátek 1. května ji odstartuje otevření dětského parku Razulák. Ve stejný den zahájí sezónu také například Golfové hřiště Horal nebo Bike park Kyčerka.

Dětský park Razulák, jenž se nachází na úpatí sjezdovky Razula v Resortu Valachy, bude zatím v květnu a červnu otevřen o víkendech a svátcích, o prázdninách denně. Děti se tu mohou vyřádit v lanáčku, na tubingu, aquazorbingu, lodičkách, šlapacích autíčkách, obřím pískovišti, skákacím hradu, trampolíně a dalších atrakcích.

V průběhu května přibydou i novinky - vodní park s pumpou, Vodouchův přístav se čluny, půjčovna koloběžek či mini zoo s králíky a morčaty. Dvakrát denně se v Razulákovi konají animační programy. Než si děti pohrají, rodiče mohou relaxovat na opalovacích lehátkách s výhledem na atrakce a sledovat řádění potomků od šálku kávy či domácího frgálu z místního Gril srubu Razula.

„Na svahu nad Razulákem ještě v těchto dnech odtávají poslední zbytky sněhu, proto o prvním květovém víkendu některé atrakce nebudou přístupné a návštěvníkům nabídneme zvýhodněné vstupné. Při příležitosti zahájení sezóny budou v pátek 1. a sobotu 2. května doprovodné animační programy pro děti zdarma,“ láká vedoucí parku Razulák Bronislava Ondračková.

Od 1. května mohou do Velkých Karlovic vyrazit i golfisté, otevře se pro ně devítijamkové Golfové hřiště Horal u hotelu Horal. Golfisté zde mohou využít i driving range s krytým odpalištěm. Ani letos nebude chybět tradiční Dětská golfová akademie – sobotní lekce pro děti.

Postupně jsou ve Velkých zpřístupňovány další letní aktivity, například půjčovna segway u hotelu Horal. V pátek 1. května zahájí provoz také Bike park Kyčerka, který pro tuto příležitost připravil bikerům atraktivní program.

První májový víkend navíc nabídne i další tipy na pestré prožití volného času. V pátek 1. května pořádá Spa hotel Lanterna degustační večer pro zamilované s ochutnávkou pokrmů s afrodiziakálními účinky. Uvede také novinku v podobě chřestových specialit.

Karlovské muzeum v centru Velkých Karlovic zahájí v sobotu dvě nové výstavy. Jedna z nich nazvaná Můj život s dlátem je věnována tvorbě karlovické řezbářky Karly Dorotíkové.

V sobotu 2. května se uskuteční Saunová noc v relaxačním centru Wellness Horal s možností koupání v termálních bazénech a saunování za svitu svíček až do půlnoci, navíc se saunovými rituály každou hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám