Hlavní obsah

Letní orchestr mladých otevřel přihlášky na orchestrální soustředění

Novinky, Kristýna Ratajová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní orchestr mladých připravil po roce kurzy orchestrální hry, které jsou jediné v ČR. Studenti i hudební nadšenci, tedy hráči na smyčcové, dechové i bicí nástroje. se mají možnost zdokonalit v orchestrální hře pod profesionálním vedením.

Foto: Ivan Krejza

Letní orchestr mladých 2018, společná fotografie.

Článek

Orchestrální soustředění, které letos povedou dva dirigenti, a to Robert Kružík a Joel Hána spolu s vedoucími jednotlivých oborů. Po dobu deseti dnů budou kurzisté studovat repertoár složený pouze z českých autorů a zažijí tak atmosféru profesionálního symfonického orchestru. Kromě oborů housle, viola, violoncello, kontrabas je otevřená i orchestrální akademie v dechové sekci (lesní roh, trubka, trombon, hoboj, flétna, klarinet, fagot) a nově harfa a bicí!

Koncertní mistryní se stane opět Marie Mátlová, asistentka koncertního mistra v Orchestru Národního divadla v Praze a ostřílená sólistka. Repertoár složený ze stěžejních děl, B. Smetana - Vyšehrad, F. Kramář - Koncert pro dva klarinety Es dur, A. Dvořák - Vodník, představuje kurzistům významné autory. Mimo jiné opět vystoupí sólisté, letos jimi jsou Jan Czech a Lukáš Dittrich. Významní klarinetisté mladé generace, které Letní orchestr mladých doprovodí.

Soustředění proběhne v krásných prostorách Oseckého kláštera v termínu 10.-18. srpna 2019 a je ukončeno dvěma závěrečnými koncerty. 17. 8. od 19 hodin přímo v Oseckém klášteře a 18. 8. od 17 hodin v Betlémské kapli v Praze.

Zájemci se mohou přihlašovat do 30. dubna elektronicky na webové stránce www.lkom.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám