Hlavní obsah

Letní koupaliště Jindřich v Havířově se otevřelo návštěvníkům

Novinky, Josef Zajíc

V pondělí 15. června byla slavnostně přestřižena páska na zrekonstruovaném Letním koupališti Jindřich v Havířově. Ve 13 hodin se koupaliště otevřelo veřejnosti. Zatím z důvodů opatření proti šíření koronaviru jen pro 500 návštěvníků.

Foto: Josef Zajíc

Havířov. Rekonstruované Letní koupaliště Jindřich. Uvedeno do provozu 15. června 2020

Článek

Rekonstrukce Letního koupaliště Jindřich byla rozdělena do 2 etap. V rámci 1. etapy bylo zajištěno odstavení plaveckého i skokanského bazénu z provozu a jejich vypuštění.

Poté byly současně zahájeny zemní a bourací práce. Byly vybourány veškeré původní zpevněné plochy u obou bazénů a postupně i převážná část stěn původního plaveckého bazénu. Byly položeny nové technologické rozvody.

„Rekonstrukce koupaliště byla poměrně náročná, mimo jiné i proto, že se měnily technologické rozvody. Letní koupaliště Jindřich v Havířově je jedno z mála koupališť v republice, které vodu pro koupaliště bere z vodního toku. Vodu čerpáme z řeky Lučiny, ta se poté filtruje a napouští do bazénů,” přiblížil první fázi rekonstrukce primátor města Havířova Josef Bělica.

Ve 2. etapě byly vybudovány nové základy plaveckého bazénu a byla zahájena montáž stěn bazénů. Byla vybudována také brodítka. Zároveň byla položena dlažba okolo bazénů.

„Jsme moc rádi, že pro letošní sezonu máme nový padesátimetrový bazén s osmi závodními dráhami, které jsou určeny i pro plavecké závody,” uvedl ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Havířov Radek Podstawka.

„Do rekonstrukce Letního koupaliště Jindřich investovalo město Havířov 44 milionů korun s DPH. Věřím, že tato rekonstrukce pozvedne koupaliště ještě na vyšší úroveň. V nejbližší době bychom chtěli koupaliště rozšířit směrem k řece Lučině. Zadní část za skokanskými můstky by se měla posunout a na vzniklém prostoru by mělo vyrůst beachvolejbalové hřiště,” dodal primátor Josef Bělica.

Nedílnou součástí provozu koupaliště jsou plavčíci, kteří musí hlídat pět vodních ploch, plochu pod deseti metrovou skokanskou věží, kde voda sahá až do hloubky pěti metrů, padesátimetrový bazén s osmi dráhami. Bazén má ještě jednu vodní plochu, jsou u ní dva tobogány, skluzavky, vířivky, bublající lehátka a masážní tryska. To je vodní prostor pro plavce i neplavce. Vodní plochy doplňují dva bazénky, brouzdaliště pro malé děti a jejich rodiče.

Organizátoři pro tuto sezonu, jako vždy, udělali výběrové řízení na posty plavčíků. Vybraní jednotlivci musí projít školením. Z těch se pak rekrutují nejméně dva mistři plavčíci, kteří mají více zodpovědnosti a mohou zahájit skoky z věže.

Provoz Letního koupaliště Jindřich

Na koupališti platí aktuální hygienická opatření proti šíření koronaviru. Kapacita koupaliště je pro tuto chvíli maximálně 500 osob a je nutné dodržovat dvoumetrové rozestupy. Prozatím také nejsou v provozu vodní atrakce. Pro návštěvníky je připravena dezinfekce.

Celodenní vstupné na koupaliště je 100 Kč pro dospělé osoby. Pro děti do 140 cm výšky, OZP a seniory 50 Kč.

Provozní doba

Červen: 9.00 -19.00 hodin, červenec: 9.00 - 20.00 hodin, srpen: 9.00 - 19.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám