Hlavní obsah

Lepší kvalitu vozovek by uvítali i v Třemošnici

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současné době je zima v polovině a celkový stav vozovek je alarmující. Podobné je tomu i na silnici č. 33741, která protíná město Třemošnici.

Foto: Pavel Kalina

Pohled na vozovku od města

Článek

„Silnicím a stavu vozovky nijak nepřidává častá změna teplot. V současné době je průtah silnice do Třemošnice mimo jiné zatěžován těžkou technikou a velkým provozem nákladních aut při výstavbě marketu a tak tomu povrch vozovky odpovídá,“ uvedl vedoucí Cestmistrovství v Třemošnici Oldřich Petrus.     

Pracovníci Správy a údržby silnic Pardubického kraje, Cestmistrovství v Třemošnici, když nemusí provádět posyp vozovky, tak se snaží části silnic opravit, jako tomu bylo v Ronově. Jedná se o nejhorší  úseky povrchu silnice a v tomto období se opravují  tzv.“ studenou směsí.“  

Na některých úsecích silnice jsou výtluky menší, jinde větší. V případě, že nelze komunikaci opravit, je úsek označen dopravní značkou nerovnost a dodatkovým označením na úsek v kilometrech. Řidiči jsou povinni přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky.

Náklady na opravu silnic po zimě jsou rok od roku větší. Řidiči, ale i občané Třemošnice by se rádi dočkali nového povrchu vozovky, jako tomu bylo v úseku Seč-Běstvina a Pařížov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám