Hlavní obsah

Lenka Filipová bude natáčet a koncertovat na Masarykově nádraží v Praze

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní zážitek si pro své fanoušky připravila zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová. Ta se chystá natáčet live DVD a za místo koncertu si vybrala nově zrekonstruovanou halu Masarykova nádraží v Praze.

Foto: archív Petra Mráčka

Lenka Filipová

Článek

Vystoupení se uskuteční ve středu 23. října od 19 hodin, vstup je volný, ale kapacita na sezení je omezena na 400 míst.

Lenka Filipová vystudovala kytaru na pražské konzervatoři a poté na Mezinárodní hudební akademii v Paříži. Během pobytu ve francouzské metropoli vystupovala ve studentských klubech. Stala se také hostem francouzské noční rozhlasové show France-Inter. Přátelila se s lidmi z pařížské Olympie, ve Francii natočila i dvě desky.

Nejznámější písni z té doby je Zamilovaná, která pochází z pera francouzského zpěváka Francise Cabrela. Tento song se stal úspěšným i v Československu – a tak Lenka v roce 1981 pojmenovala své první domácí album úplně stejně. V té době vystupovala se skupinou Flop Karla Zicha. Během své kariéry koncertovala ve všech zemích Evropy, v Japonsku, USA a Kanadě. Získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách, v roce 1997 českou Cenu Grammy.

Vraťme se ale zpět do současnosti. Při koncertu na Masarykově nádraží zazní výběr z CD Concertino (Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani) a ověřené hitovky (Mosty, Věnování, Tisíc způsobů jak zabít lásku). O hudební doprovod se postará Smyčcový soubor GMHS Praha pod vedením Jindry Koníře, který tvoří studenti Gymnázia a Hudební Školy hlavního města Prahy). Během večera se jako hosté představí Sean Barry a objev letošního roku, písničkářka Lenny, dcera Lenky Filipové.

Reklama

Výběr článků

Načítám