Hlavní obsah

Lektoři poradí, jak na učení, jazyky i komunikaci

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letos se první kurz ScioCAMPu, který právě začíná, uskuteční v Praze a v Brně. Mohou ho využít děti ve věku od 10 do 16 let, jež chtějí od odborných lektorů získat nové zkušenosti a najít příčiny špatných výsledků ve škole.

Foto: www.sciocamp.cz

Děti prožijí během dvou víkendů smysluplně čas, díky odbornému a přátelskému vedení se učí spolupracovat, rozvíjet tvořivé myšlení i fantazii.

Článek

Ve všech svých formách i typech rozvíjí tento výjimečný typ kurzů pro děti jejich přednosti a pomáhá se získáním nových dovedností, které mohou vést k osobnímu rozvoji. Tyto dovednosti jsou často označované jako měkké, tedy třeba sebereflexe, tvůrčí řešení problémů nebo koncepční myšlení.

Zatímco dospělí si tyto dovednosti osvojují v náročných manažerských kurzech, děti se je naučí na ScioCAMPech metodami zážitkové pedagogiky a her. To znamená, že si veškeré metody učení děti vyzkouší samy na sobě prostřednictvím zábavných aktivit. Z kurzu si pak odnáší soubor nástrojů, které mohou použít jak ve škole, tak při domácí přípravě.

Výhodou je individuální přístup vyškolených lektorů, absolventů pedagogických oborů. Ve skupině, kterou řídí dva lektoři, bývá pouze 10 až 15 dětí. Děti v příměstských táborech prožijí během dvou víkendů smysluplně čas, díky odbornému a přátelskému vedení se učí spolupracovat, rozvíjet tvořivé myšlení i fantazii.

Dětem, které mají problémy se školní výukou, dávají kurzy ScioCAMP jedinečnou příležitost získat cenné rady, jak na učení vyzrát, jak si během něj efektivně rozložit čas, dozvědí se, jak o učení přemýšlet a také o nových metodách. ScioCAMP je i pro ty děti, které s učením problémy nemají, ale chtěly by být lepší a hledají rady, co pro sebe v tomto směru mohou udělat.

Vzdělávací společnost letos navazuje na loňské aktivity ScioCAMPů, kdy rodiče dětí, které se kurzů zúčastnily, potvrdili celkové zlepšení jejich školních výsledků.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám