Hlavní obsah

Legendy Stivín & Vitouš v Malostranské besedě provedou diváky světem jazzové improvizace

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malostranská beseda bude svědkem setkání dvou hudebních legend. V sobotu 24. září zde vystoupí Jiří Stivín a Miroslav Vitouš, divákům předvedou svou společnou vášeň pro jazzovou hudbu podpořenou nezpochybnitelným smyslem pro improvizaci. Večer s názvem Legendy v Besedě startuje ve 20.30.

Foto: Malostranská beseda
Článek

Spojí-li se věhlasný multiinstrumentalista Jiří Stivín a virtuóz na kontrabas Miroslav Vitouš, nemůže z toho vzejít nic jiného než svěží jazzová improvizace postavená na vynikajících hráčských schopnostech a síle obou osobností. V tomto případě jde opravdu o propojení dvou legend a tedy o nezapomenutelný večer pro všechny diváky. Vstupenky v předprodeji pořídíte za 200 korun, na místě pak za 250 korun.

Jiří Stivín je jazzman, flétnista a skladatel. Zabývá se interpretací předklasické hudby na zobcovou flétnu. Kromě toho se intenzivně věnuje jazzu, skládání a improvizované Nové hudbě. Jako sólista spolupracuje s renomovanými hudebními tělesy, řídí vlastní soubory Collegium Quodlibet a Jiří Stivín and Co Jazz Quartet, vystupuje v sólových recitálech s cembalem, varhanami, kytarou nebo hraje úplně sám a s magnetofonem. Je autorem mnoha skladeb pro různé formace, scénické a filmové hudby. Je aktivní jako pedagog a lektor na pražské konzervatoři a při mnoha dalších projektech, včetně výchovných koncertů pro děti.

Miroslav Vitouš je český jazzový kontrabasista a baskytarista, který se řadí mezi nejlepší světové hráče. Hudbu studoval na Pražské konzervatoři a na Berklee College of Music v americkém Bostonu. Jako zakádající člen jazz fusionové skupiny Weather Report spolupracoval s muzikanty, jako jsou Jan Hammer, Freddie Hubbard, Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter, Joe Zawinul a dalšími známými jazzovými jmény. Na kontě má téměř dvě desítky vydaných desek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám