Hlavní obsah

Legendy českého bigbítu Vladimír Mišík a Radim Hladík na jednom pódiu

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dnes večer se fanoušci toho nejlepšího českého rocku konečně dočkají. Po dvou měsících čekání se na pražském Střeleckém ostrově opět setkají dvě rockové legendy.

Foto: Letňák - Léto pro Pražany na Střeleckém ostrově

Už dnes večer vystoupí na jednom pódiu na pražském Střeleckém ostrově členové Síně slávy Akademie populární hudby Vladimír Mišík a Radim Hladík.

Článek

Koncert, který byl v červenci odložen kvůli nepřízni počasí zrušen, nabídne program mapující jejich tvorbu od minulosti až k novějším skladbám. Začne v 19.30 hodin.

„Vladimír Mišík s Radimem Hladíkem se na společných pódiích objevují pravidelně. Vidět jste je již mohli také u nás během loňského ročníku Letňáku – Léta pro Pražany, kdy se jejich koncert stal jedním z nejnavštěvovanějších vůbec. Věříme, že večer těchto rockových legend i letos přiláká své fanoušky a že si všichni vystoupení pod širým nebem užijí,“ uvedl mluvčí Letňáku 2016 – Léta pro Pražany Tomáš Kopečný.

Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby. Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců z hudebního, výtvarného a literárního prostředí. Přes 40 let hraje s kapelou Etc…, vydal s ní 10 řadových alb, řadu kompilací a podílel se na dalších vedlejších projektech.

Kapela Blue Effect vznikla v roce 1968. Její založení iniciovali Vladimír Mišík spolu s kytaristou Radimem Hladíkem, který v jejím čele stojí dodnes. Obě hudební legendy zanechaly výraznou stopu v historii českého rocku a oslovují již několikátou generaci hudebních fanoušků. V roce 1993 (Vladimír Mišík) a 2005 (Radim Hladík) vstoupili do Síně slávy Akademie populární hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám