Hlavní obsah

Legendární pilot F1 Mika Häkkinen navštívil Plzeň

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Létající Fin, jak se mu mezi piloty formule 1 přezdívá, je v F1 legendou. V úterý 30. listopadu mu jeho partnerka Markéta Kromatová porodila ve Fakultní nemocnici v Plzni dceru. Při té příležitosti navštívil legendární pilot nejen nemocnici, ale také matriku centrálního obvodu Plzeň 3.

Foto: Hynek Mojžíš

Při příležitosti návštěvy Úřadu městského obvodu Plzeň 3 se Häkkinen sešel se starostou obvodu Jiřím Strobachem.

Článek

Fenomenální závodník přijel v minulém týdnu na Úřad městského obvodu Plzeň 3. „Veřejnost už byla dříve médii informována, že se mi v Plzni narodilo miminko. Svou dceru jsem byl na tomto úřadu zapsat do matriky,“ vysvětlil účel své návštěvy otec novorozené Elly Mika Häkkinen.

Při příležitosti návštěvy úřadu plzeňského centrálního obvodu se Häkkinen sešel se starostou centrálního obvodu Jiřím Strobachem. „S prací úředníků a pomocí, které se mi zde dostalo, jsem byl velmi spokojen a věřím, že až do Čech zase brzy zavítám, opět se budu moci setkat s panem starostou,“ pochvaloval si návštěvu centrálního obvodu závodník. 

Do matriky na Úřad městského obvodu Plzeň 3 jsou zapisovány všechny děti, které se narodily v Plzni. Vedle Häkkinenovi dcery v místních statistikách tak figuruje celá řada jmen dalších slavných rodičů.

„Pokud k nám pan Mika Häkkinen ještě zavítá, bude nám velikou ctí připravit pro něj slavnostní přivítání s případným doprovodným programem. Lidí, kteří toho v životě dokázali tolik jako on, si osobně nesmírně vážím a fandím jim,“ uvedl k návštěvě slavného pilota F1 starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

Reklama

Výběr článků

Načítám