Hlavní obsah

Lázně Luhačovice zvyšují mzdy o 10 procent

Novinky, Denisa Ižová

Odměnou pro stávající a motivací pro nové zaměstnance akciové společnosti Lázně Luhačovice je plošné zvýšení mezd od 1. dubna letošního roku o 10 procent. Dobrá zpráva se týká všech 580 zaměstnanců lázní.

Foto: Lázně Luhačovice

Lázně - procedury

Článek

Další výhodou je, že se nezmění ani pracovní doba, která je už nyní kratší a v průměru činí 37,5 hodiny týdně. 

Výkonný ředitel společnosti Jiří Dědek k tomu uvedl: „Naši zaměstnanci si zvýšení mezd zaslouží a jsme velice rádi, že dosažené výsledky nám to umožňují. Pokud nám to ekonomická situace dovolí, počítáme s růstem mezd i v budoucnosti. Závisí to však především na vnějších vlivech. Během lázeňské krize jsme udrželi zaměstnanost a za 3 roky od ní dosáhnou naši zaměstnanci na mzdy o 20 procent vyšší. Bohužel právě nedostatek zaměstnanců ve vylidňujícím se regionu, je hlavním limitem našeho růstu.

Potřebujeme nové lékaře, sestry i fyzioterapeuty. Stojí proti nám totiž jejich nedostatek v celém systému i jasná podpora státu nemocnicím a akutní péči. I když budujeme byty, nabízíme řadu benefitů a financujeme zaměstnanecké vzdělávání, tak je jasné, že musíme systematicky rozvíjet i nabídky ze sféry wellness a dovolené a usilovat o to, aby léčebné pobyty u některých onemocnění mohli vést i naši fyzioterapeuti. Mrzí nás, že nejsme schopni uspokojit stávající skokový růst poptávky po léčení. Na druhé straně nás těší spokojenost našich zaměstnanců s vykonávanou prací v naší společnosti.“

V posledním dobrovolném anonymním dotazníkovém průzkumu spokojenosti zaměstnanců akciové společnosti Lázně Luhačovice, ve kterém „známkovali“ jednotlivé oblasti týkající se např. pracovních podmínek, vztahů na pracovišti či přísunu informací, udělili zaměstnanci společnosti v průměru „dvojku“.

Mezi dvě nejlépe hodnocené oblasti patří dostatek poskytovaných informací potřebných pro práci a hlavně spokojenost s vykonávanou prací. Dvě stovky zaměstnanců ve společnosti pracují více než 10 let a necelá pětina zaměstnanců zde pracuje dokonce více než 20 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám