Hlavní obsah

Lampionový průvod Frýdkem-Místkem

Novinky, Jana Matějíková

Ve středu 16. listopadu projde Frýdkem-Místkem Velký lampionový průvod. Vedení města jeho organizátorům i v letošním roce přislíbilo pomoc při koordinaci dopravy v trase průvodu.

Foto: Petr Pavelka

lampionový průvod

Článek

Strážníci městské policie budou asistovat na přechodech pro chodce a na sjezdech na Hlavní třídě, ale také v ulicích Riegrova, Malý Koloredov a 8. pěšího pluku.

„Začátkem týdne jsme se sešli s organizátory lampionového průvodu a zástupci městské policie, abychom společně doladili trasu průvodu. Cílem bylo zvolit takovou trasu, která bude pro účastníky průvodu zajímavá, a přitom bude vedena tak, aby představovala co nejmenší rizika v rámci pohybu většího množství osob s dětmi v blízkosti komunikací a přechodů přes ně,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že trasa oproti loňsku dozná změn, které budou jednak ku prospěchu všech zúčastněných, ale také zvýší atraktivitu celé akce.

Sraz všech účastníků Velkého lampionového průvodu je ve středu 16. listopadu v 17:30 hodin na Zámeckém náměstí ve Frýdku. Odtud bude průvod směřovat ulicemi Příčná a Hasičská dolů k estakádě. Po Hlavní třídě bude pokračovat až k holubicím u řeky Ostravice.

Odtud se vydá kolem řeky k lávce u haly Polárka a bude pokračovat po ulici Riegrova rovně ve směru k dopravnímu hřišti na ulici Pionýrů. Projde kolem 6. ZŠ až k ulici 8. pěšího pluku, zde průvod přejde přes přechody pro chodce a po ulici Stará pošta a následně kolem kostela dojde až na náměstí Svobody v Místku. K průvodu je možné se kdykoliv připojit.

„S městskou společností TS a.s. je dohodnuto, že poté, co průvod dojde na náměstí, dají organizátoři pokyn a veřejné osvětlení na náměstí bude na 5 minut vypnuto. Zahalí se do tmy, osvětlovat jej budou jen lampióny a svíčky v rukou přítomných, což navodí nevšední atmosféru s nádechem tajuplnosti,“ doplnil náměstek Karel Deutscher.  

„Délka trasy je dlouhá zhruba 2,5 kilometru a účastníci by ji měli zvládnout do jedné hodiny,“ uvedl za organizátory akce Jiří Bůžek s tím, že v případě nepříznivého počasí (déšť, smog) se akce přeloží na pátek 18. listopadu.  

Reklama

Výběr článků

Načítám