Hlavní obsah

LadyPraga na konci roku svým fanouškům nadělí nové „živé“ album Bez retuší

Novinky, Tomáš Kopečný

Pražská kapela LadyPraga úspěšně zdolává českou klubovou scénu a chystá se na vydání nového alba. Už koncem tohoto roku se fanoušci dočkají v pořadí druhé desky Bez retuší, která vzniká na dnešní dobu dost netradičním způsobem. Skladby jsou nahrány “živě”, aby si zachovaly svou autenticitu.

Foto: Archív LadyPraga

Formace LadyPraga je plné práci na novinkovém albu Bez retuší. Že se bude nač těšit, to si buďte jistí.

Článek

Rok po vydání debutového Sociálního experimentu přichází pražská kapela LadyPraga s novým hudebním materiálem. Podobně jako svou prvotinu ho připravuje neobyčejným způsobem.

„Desku nahráváme živě tak, aby zněla, jako byste zrovna stáli před pódiem na našem koncertu. Jde sice o náročnější proces, který si žádá velkou koncentraci a důkladnou přípravu všech muzikantů, ale deska pak získá na větší opravdovosti, sálá jedinečnou energii a baví celkovou atmosférou,“ říká basista kapely LadyPraga Martin Knesl.

Mezi přípravami nové desky kapela čile koncertuje po českých klubech. Jedním z posledních zastávek byl pražský jazz klub U Staré paní, kde se divákům ukázal hostující kytarista Honza Sládek.

„U staré paní jsme hráli již potřetí, máme tento příjemně laděný prostor velmi rádi a pomalu se stává naší domovskou scénou v Praze. Divákům jsme naservírovali jak skladby ze Sociálního experimentu, tak i novinky z chystané desky,“ dodal Martin Knesl.

Další příležitosti vyslechnout si kapelu naživo během koncertu fanoušci mají 7. prosince v Neratovicích, 8. prosince v Praze v Řepích, 1baru nebo po Novém roce 4. Ledna v Havlíčkově Brodě, 11. ledna v Příbrami a 19. ledna opět v jazz clubu U staré paní.

LadyPraga je česká hudební skupina fungující od léta 2015. Hraje vlastní autorskou tvorbu, kterou tu a tam zpestří několika aranžérsky upravenými převzatými skladbami. Písničky lze obecně označit za inteligentní populární hudbu, s přesahy do funku, rocku, jazzu nebo šansonu. V současné době vystupuje ve složení: Veronika Bergmanová (zpěv), Jan Kubín (piano), Martin Knesl (bass) a Karel Kříž (bicí). 12. prosince 2017 oficiálně vyšlo jejich debutové CD s názvem Sociální experiment.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám