Hlavní obsah

Kvíčerovskej šmajd nabídne napoprvé osm tras

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Police nad Metují připravilo pro všechny návštěvníky i zájemce z řad místních novou sportovně-turistickou akci určenou pro různé věkové i „výkonnostní“ kategorie – Kvíčerovskej šmajd.„Šmajdat“ může cokoliv nebo kdokoliv, odtud název akce.

Foto: Jana Rutarová

Kvíčerovskej šmajd

Článek

Trasy jsou připraveny pro pěší (včetně kočárků) a cyklisty nebo koloběžkáře, v různých délkách.

Na výběr budou mít účastníci celkem z osmi tras, čtyř pro pěší a čtyř pro cyklisty nebo koloběžkáře. Kdo by měl zájem vyrazit na Šmajd na koloběžce a nemá vlastní, bude moci využít půjčovnu koloběžek Kostka, která v místě startu nabídne bezplatně k zapůjčení zhruba 40 koloběžek. Jedinou podmínkou zapůjčení bude předložení občanského průkazu.

Akce se každý účastní na vlastní nebezpečí, především pro děti proto pořadatel doporučuje u cyklotras využití bezpečnostních prvků jako ochranné přílby, reflexní vesty apod.

Všechny trasy budou vedeny převážně po značených turistických stezkách a cyklotrasách. Pro snadnou orientaci obdrží na startu účastníci mapu s vyznačenými trasami a jejich textovým popisem. Pořadatelé myslí i na rodiny s dětmi a nejmenší – pro ty bude připravena krátká trasa v blízkosti startu, na které bude pro děti připraveno několik stanovišť s jednoduchými úkoly.

Trasy je možné vybrat si a prostudovat předem. Jsou k dispozici ke stažení na webových stránkách http://www.sportvpolici.cz/akce-v-polici/kvicerovskej-smajd-245/?datum=2016-08#obsah.

Na uvedeném odkazu jsou také uvedeny další organizační informace týkající se startovného, parkování atd. - těm by účastníci měli věnovat pozornost, protože v místě startu / cíle (Žděřina u Police nad Metují) nebude možné parkovat. Na zmíněných webových stránkách je proto zveřejněna i mapka s doporučenými parkovacími místy v Polici nad Metují.

V cíli bude pro účastníky prvního ročníku Kvíčerovského šmajdu odpoledne připraven hudební program a drobné občerstvení, které je v ceně startovného. Děti budou moci využít dětské hřiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám