Hlavní obsah

Květná neděle se v Horní Lidči nesla v duchu pomoci potřebným

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemné dopoledne mohl na Květnou neděli (29. března) prožít každý, kdo navštívil Centrum pro život v Horní Lidči. Konal se tady již tradiční misijní jarmark. Tentokrát velikonoční.

Foto: Ludmila Brousilová

Jeden z mnoha výrobků na velikonočním misijním jarmarku

Článek

Děti z místního misijního klubka a scholy na něm opět ukázaly svoji šikovnost a cit pro ruční práce. Rozmanitost výrobků byla obrovská. K zakoupení byla nejen velikonoční vajíčka zdobená různými technikami, ale také perníčky, jarní věnce, zápichy, stojánky na tužky, pomlázky, přáníčka k různým příležitostem nebo rozkvetlé sněženky v květináči.

Ruku k dílu přiložily i maminky a babičky. A to nejen vlastní tvorbou, ale také výbornými moučníky, dezerty, slaným pečivem nebo jednohubkami.

Výtěžek z této charitativní akce poputuje na konto Papežských misijních děl, které pomáhají chudým a nemocným dětem v takových zemích jako je Bangladéš, Zambie, Keňa, Filipíny nebo Uganda. Od dětí z hornolidečského misijního klubka to bude téměř devět tisíc korun.

„Děkujeme všem, kteří se jakkoliv podíleli na dnešním misijním jarmarku. Bylo vybráno 8950 korun plus k tomu ještě peníze z misijního bonbónku,” uvedla vedoucí hornolidečské scholy Lucie Manová. Tato suma ovšem není pro letošní rok konečná. Misijní jarmarky budou do konce roku ještě dva, a s nimi tak další dvě finanční pomoci od dětí, ale také od všech lidí, kteří prostřednictvím jarmarku přispějí.

Na velikonoční misijní jarmark se přišly podívat přibližně dvě stovky dětí a dospělých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám