Hlavní obsah

Květná jarmareční neděle v Meziměstí v Centru Walzel

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Květnou neděli 14. dubna připravilo město Meziměstí v Centru Walzel Velikonoční jarmark, který se konal již podruhé, a to v rámci česko-polského projektu – Pod jednou střechou 2 / Pod jednym dachem.

Foto: Martina Váňová
Článek

Na slavnostním zahájení promluvil starosta Bc. Pavel Hečko a místostarosta Jiří Sadílek, kteří poděkovali týmu pořadatelů, všem vystavovatelům a účinkujícím.

Po oficiálním začátku probíhal bohatý program na pódiu - a také začala příjemka do soutěže o nejkrásnější vajíčko. Všechna vystoupení byla jasně inspirována jarem. O vystoupení se postupně podělily děti ze ZŠ Meziměstí, MŠ Vižňov, MŠ Meziměstí, ZUŠ Sdružení Notička. Nakonec těsně před vyhlášením výsledků soutěže všechny přítomné svým vystoupením pobavil Mr. Carlo a jeho balónková show.

Jarmarku se zúčastnila řada škol, které prezentovaly nejrozmanitější výrobky svých žáků a studentů. Na jarmarku bylo možné vidět i výrobky dětí z mateřských škol v Meziměstí a Vižňově, základní školy v Meziměstí i dětí z Dětského domova v Broumově, studentů Střední školy gastronomie a služeb, která přijela z Teplic nad Metují, a Střední školy průmyslové, textilní a polygrafické z Velkého Poříčí.

I letošní rok se jarmarku zúčastnili řemeslníci se svými certifikovanými výrobky, v sále nechyběla například Hana Horáková z Police nad Metují, jejíž džemy jsou oceněny značkou Regionální produkt - Kladské pomezí. Nebo Hana Váňová také z Police nad Metují, která své kraslice do světa přivádí pod heslem: Poctivě, s radostí ze srdce, a jejíž ručně malované kraslice jsou certifikované značkou Regionální produkt Broumovsko. Návštěvníci měli možnost se něco dozvědět například o pěstování a účincích bylinek, se kterými přijeli pánové z Běloveských bylinek nebo ochutnat medy z Rokytníku.

Na jarmarku se představily ženy z Cechu panen rukodělných, které o sobě s oblibou prohlašují: „Jsme "holky" šikovné, vrchovatě středního věku, ale mladé duchem. Doufáme, že našemu "starosvětskému" jménu neděláme ostudu.“ Ženy nejen představily svou tvorbu, ale návštěvníkům se představily v krojích a předvedly také práci na kolovrátku.

V druhém sále si návštěvníci mohli prohlédnout výstavu, kterou připravili manželé Součkovi, Květa Chaloupková z Vižňova a mateřské školy Vižňov a Meziměstí a základní škola v Meziměstí.

Z partnerského města Mirošova se jarmareční neděle účastnila řada řemeslníků a za vedení města místostarosta Mariusz Pawlak. Nechyběla ani ochutnávka tradiční polské kuchyně.

Na závěr hlavní organizátorka jarmarku Ivana Ptáčková společně s panem starostou a místostarostou obdarovali soutěžící ve třech kategoriích o nejkrásnější vajíčko. Výsledky soutěže budou zveřejněny na stránkách města Meziměstí a soutěžní vajíčka vystaveny v infocentru v Meziměstí u paní Vránové.

Velké poděkování patří našim sponzorům Veba a.s. textilní závody, Z - TRADE s. r. o., VEBATRADE – PLUS s.r.o. a Iloně Kahlerové. A největší poděkování patří celému organizačnímu týmu, technickým službám a personálu Walzel, bez kterých by se akce v takto velkém rozsahu jen těžko uskutečnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám