Hlavní obsah

Květiny v kouzlu třicátých let ve vile Stiassni

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za okny je vidět sníh, ale uvnitř vily vládne spíše jaro. Honosné interiéry brněnské vily Stiassni rozkvetly pod rukama floristy Slávka Rabušice květinovými vazbami v duchu elegance první republiky. Návštěvníci mají dnes a o víkendu poslední možnost takto ozvláštněnou prohlídku vily absolvovat.

Foto: Kateřina Konečná

Kvetoucí krása a za oknem sníh...

Článek

Rozkvetlé interiéry vily již přilákaly stovky návštěvníků. Další zájemci mají poslední možnost o tomto víkendu. Květinová aranžmá zkrášlují především reprezentační prostory vily, které je možné navštívit s průvodcem.

Prohlídky vychází každou celou hodinu od 10 do 16 hodin a vzhledem k velkému zájmu je doporučena rezervace.

Po dlouhé době se tak do interiéru vily vrací záplava květin, která v časech, kdy vilu obývali její stavebníci, nebyla ničím neobvyklým. Paní domu, Hermine Stiassni, květiny a zahradu milovala, trávila jejím zvelebováním čas téměř každý den a k ruce měla více než desítku zahradníků. V tříhektarové zahradě se tehdy květiny pěstovaly nejen na záhonech, ale i ve sklenících. Řezané květiny ve vile tak bývaly samozřejmostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám