Hlavní obsah

Květinová výstava láká na zámek do Bučovic

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 29. a 30. března navštívilo Státní zámek v Bučovicích téměř 350 návštěvníků, kteří si prohlédli květinovou výstavu Květiny a voda v reprezentačních sálech zámku.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

V neděli 30. března více než šedesát zájemců mělo navíc možnost v rámci „květinového“ semináře sledovat ukázky aranžování květinových dekorací, které předváděl Slávek Rabušic – specialista na aranžování květin v historických interiérech. Výstava potrvá na zámku ještě týden, tj. až do 6. dubna.

Jarní květinová výstava zahájila letošní návštěvnickou sezónu na zámku v Bučovicích. Krásné teplé počasí přispělo k vysoké návštěvnosti zájemců o půvabné květinové dekorace. V jednotlivých zámeckých prostorách návštěvníci viděli drobnější i zcela velkolepě pojatá květinová aranžmá. Barvy a vůně čerstvých květin dodaly zámeckým interiérům zcela jinou – jarní atmosféru.

Zámek v Bučovicích připravil pro své návštěvníky v letošním roce spoustu dalších atraktivních akcí, hned 10. dubna to bude Slavnostní odhalení nově zrestaurované Bakchovy fontány na nádvoří zámku, 12. dubna Oblastní výstava trofejí, 4. května Den otevřených dveří nejen pro snoubence – Svatba s vůní květin a 17. května Zámecký košt vín. Tolik jen malá ochutnávka z programu zámku.

Zámek Bučovice

Zámek v Bučovicích je unikátní ukázkou renesančního stavitelství u nás. K ojedinělým patří bohatá manýristická výzdoba interiérů a překrásná kašna na nádvoří. Pozoruhodné je také arkádové nádvoří s 90 sloupy, které jsou bohatě vyzdobeny celkem 540 reliéfy, zobrazujícími válečné motivy, erby, fantastická zvířata a bytosti, maskarony a hudební nástroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám