Hlavní obsah

Kulturní festival Hory literatury nabídne zajímavý program pro Čechy i Poláky

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 1. - 7. července se v Broumově, Nowé Rudě a ve Valbřichu uskuteční polsko-český kulturní festival Hory literatury. Část akcí bude určena i českým návštěvníkům, a to zcela zdarma.

Foto: archiv pořadatelů

Součástí festivalu bude i výstava komiksů.

Článek

Program festivalu Hory literatury bude rozmanitý. V sobotu 1. července bude ve 13:30 vypraven autobus z parkoviště pod broumovským gymnáziem, který zájemce zaveze do Staré Kopalnie ve Valbřichu, kde kromě prohlídky proběhne také vernisáž česko-polské výstavy komiksů a koncert Stinky z Broumova. Po koncertě odveze autobus účastníky zpět do Broumova.

V pátek 7. července bude program festivalu pokračovat v broumovském klášteře. Tady bude v 19 hodin v klášterním Lapidáriu zahájena vernisáž česko-polské výstavy komiksů a od 20 hodin se v klášterní Kreslírně uskuteční autorské čtení přední polské spisovatelky Olgy Tokarczuk a známého polského novináře, spisovatele a „čechofila“ Mariusze Szczygiela.

Večerem bude provázet a moderovat česká básnířka a spisovatelka polského původu Renata Putzlacher-Buchtová, místním známá jako autorka divadelního představení o Broumovsku HRA-NIC-e. Vstupné zdarma.

Festival bude zakončen v sobotu 8. července v Šonově, kde se uskuteční česko-polská procházka tzv. Chlebovou cestou, včetně pikniku – akce je tedy určena i rodinám s dětmi. Procházka startuje ve 13 hodin před penzionem u Pitašů. Konec procházky bude kolem 18.00 ve Wlodowicích, kde bude čekat autobus, který doveze české účastníky zpět do Broumova.

Hlavním pořadatelem festivalu jsou Góry Babel, spolupořadatelem je Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov. Aktuality o festivalu je možné sledovat na facebookovém profilu akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám