Hlavní obsah

Kulturní centrum Holos nabídne v létě tvořivé týdenní pobyty

Novinky, Tomáš Váňa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holos Centrum v Opavě-Vlaštovičkách přes léto nabízí týdenní pobyty, na kterých se naučíte výtvarným technikám, zpěvu či tanci.

Foto: Aleš Orlík

Koncert ve dvoře Holos Centra jako zakončení loňské Letní školy zpěvu.

Článek

První takovou akcí je Výtvarný plenér aneb Týden výtvarného tvoření v Holosu. V druhém ročníku této akce se můžete přihlásit do jedné ze tří skupin, které vedou zkušení výtvarníci a řemeslníci.

Kurz tvorby mozaik vede výtvarnice Martina Lupe Švarcová, která zájemce naučí vytvářet mozaiky z kousků kachlí, krásná technika vyžadující trpělivost a čas. Výsledky však stojí za to.

Kurz keramiky vede stejně jako v loňském roce Jana Černá, zkušená keramička a lektorka. Naučíte se modelovat i točit na hrnčířském kruhu. Nebudou to jen hrníčky, ale také třeba keramické bubny Udu.

Kurz restaurování starého nábytku vede Milan Hrabánek, který vám předá své bohaté zkušenosti ze svého působení ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Vyčistit, nakonzervovat, nazdobit... nebo jen nechat v přírodním dřevu... Každý starožitný kousek potřebuje jinou péči.

Další týden se u nás bude zpívat, čeká nás totiž Letní škola zpěvu s Petrem Millerem. Možná jste vždycky chtěli zpívat, ale myslíte si, že nemůžete? Že zpěv je pouze pro pár talentovaných lidí? Není tomu tak. Každý se může naučit zpívat! Stačí si to přát a přijet třeba na naší letní školu zpěvu, kde rozezpíváme každého. Naučíte se techniku, dýchání, rytmus, pohyb, sbor i individuální práci, učení songů a improvizaci. Workshop zakončíme společným koncertem, který je vždy krásným zážitkem.

Poslední červencový týden nás čeká sebepoznávací seminář Zdraví ve mně, zdraví v nás, určený rodičům, dětem, manželským a mileneckým párům, lidem, kteří spolu žijí nebo jednotlivcům, kteří se chtějí na společný život s někým připravit.

13. srpna pak začíná Mezinárodní letní škola tance, pod vedením mezinárodního porotce a trenéra 1. třídy Juraje Komory z Bratislavy. Naučte se latinskoamerické i standardní tance na našem týdenním kurzu, který bude zakončen taneční soutěží O Vlaštovský škrpál.

Léto zakončí náš tradiční sebepoznávací seminář Loučení s létem - prodloužený seminář holotropního dýchání s indiánskou saunou, bubnováním, a zejména Holotropic LIVE.

Na všech akcích účastníky čeká krásné prostředí Holos Centra, relexační zahrada, vybavený společenský sál, ateliér, kuchyň s kachlovými kamny a výborná atmosféra, kterou vždy vytváříte především vy, naši klienti a přátelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám