Hlavní obsah

Kryštůfek záchranář má za sebou už téměř čtyři roky existence

Novinky, Jan Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kryštůfek záchranář je plyšová hračka, která na palubě "sanitek" odpoutává pozornost dětských pacientů od bolesti a mírní jejich stres. Kryštůfek takto pomohl už více než 15 tisícům zraněných nebo nemocných dětí. Na návrhu hračky se podíleli kliničtí psychologové.

Foto: Petr Lysoněk

Logo projektu Kryštůfek záchranář

Článek

Kryštůfek pomáhá zraněným dětem

Jak Kryštůfek pomáhá přímo v terénu, dokládají dva postřehy záchranářů z Královéhradeckého kraje:

„Tříletá Maruška byla při našem příjezdu rozrušená, plakala. Když jsme jí ukázali Kryštůfka, usmála se, vzala si ho do náručí a my jsme ji bez pláče dovezli do nemocnice.”

„Devítiletý pacient Milan před předáním Kryštůfka plakal. Když ho uviděl, hned ho vybalil z igelitového pytlíku, přestal plakat a začal si s ním hrát. Plyšák velmi pomohl k uklidnění chlapce a v následném ošetření tržné rány na hlavě.”

Kryštůfek zdravým dětem

Kryštůfek také radí zdravým dětem na mnoha různých akcích během roku. Učí je, jak poskytovat život zachraňující pomoc poraněným nebo zraněným lidem. A Kryštůfek záchranář také přitahuje děti k záchranářské činnosti zábavou.

Maluj s Kryštůfkem a vyhraj

Od 15. března běží už tradiční celoroční program - soutěž s názvem Malování s Kryštůfkem. Děti, které nakreslí na vybraných akcích obrázek na téma Kryštůfek záchranář a jsou vybráni odbornou komisí do finálové části – ta se uskuteční od 12. do 25. října jako internetové hlasování – mohou pak vyhrát nádherné věcné ceny.

Týká se to dvanácti vybraných obrázků (jejich dětských autorů), které pak naplní nástěnný kalendář Kryštůfek záchranář pro rok 2016.

Sledujte jednotlivé místní akce Kryštůfka záchranáře na www.krystufek-zachranar.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám