Hlavní obsah

Krupská radnice patřila nejmenším dětem a jejich rodičům

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během první červnové soboty krupská radnice opět zažila velmi příjemné slavnostní chvíle. Sál městského úřadu zaplnily rodiny s dětmi, které se narodily v průběhu několika posledních měsíců a jejichž rodiče se rozhodli bydlet v Krupce.

Foto: Rostislav Kadlec

Vítání nejmenších občánků na krupské radnici

Článek

„V letošním roce pořádáme vítání občánků v našem městě již podruhé. Pro všechny se samozřejmě jedná o slavnostní chvíli a já jsem rád, že jsem opět mohl na naší radnici přivítat nejen nejmenší děti, ale také jejich rodiče i prarodiče,” uvedl starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Prostory malé zasedací místnosti byly zaplněny do posledního místa. Všech 12 dětí, které v Krupce slavnostně uvítali, byly ve věku do 1 roku. Nejmenšímu byly 2 měsíce, tedy skutečné miminko.

„Velmi mě těší, že mladí lidé mají o bydlení v Krupce zájem. Budoucností našeho města jsou totiž právě rodiny s dětmi, a vedení města proto každý rok vyčlení ve svém rozpočtu nemalé prostředky na podporu zájmových organizací, které připravují volnočasové aktivity pro děti. Mám na mysli jak sportovní kluby, tak také všechna ostatní zájmová zařízení působící v našem městě,” doplnil starosta Matouš.

V Krupce je vítání občánků skutečnou tradicí, které se koná již více než 50 let. Někteří členové krupského komisního Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který vítání občánků organizuje, jsou skutečnými pamětníky. Všichni rodiče, kteří mají zájem o tento slavnostní akt, se mohou s důvěrou obrátit na městský úřad, kde jim pracovníci organizačního odboru a vnitřních věcí ochotně poskytnou potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám