Hlavní obsah

Krupka se připojila ke kampani Vlajka pro Tibet

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Krupka se pravidelně připojuje ke každoroční mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet, která se koná vždy 10. března. Od úterý je tibetská vlajka umístěna také před radnicí v Krupce.

Foto: Rostislav Kadlec

Tibetská vlajka před radnicí v Krupce

Článek

„Situace v Tibetu nám připomíná, že svobody je třeba si vážit a chránit ji. O vlastní svobodu můžeme velmi snadno přijít, dokonce třeba nevědomky i vlastním přičiněním, například lhostejností k veřejnému dění. Tibet je sice země uprostřed Asie, ale i dnešní situace ve východní Evropě ukazuje, že nebezpečí nesvobody je stále přítomné. Město Krupka podporuje Tibet v jeho boji za svobodu alespoň symbolicky touto formou již několik let,” uvedl k výročí tajemník městského úřadu Krupka František Růžička.

Cílem kampaně Vlajka pro Tibet je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu. Letošní rok si připomínáme 56. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci, při kterém zemřelo nejméně 80 000 Tibeťanů. Česká republika se ke kampani připojuje pravidelně od roku 1996.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám