Hlavní obsah

Krucipüsk a Backfist to rozjedou v Chrudimi

Novinky, Matouš Suchochleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 10. května zažijí návštěvníci chrudimského R Klubu opravdu neobyčejný večer. Svým fanouškům se zde představí jak Tomáš Hajíček starší v čele Krucipüsku, tak i Tomáš Hajíček mladší se svojí kapelou Backfist.

Foto: Petr Tvrdík

Backfist

Článek

Krucipüsk je jednou z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších kapel tuzemské hudební scény.

Toto liberecké hardcorově orientované hudební seskupení se dalo dohromady v roce 1991, kdy leader punkové kapely Hubert Macháně Tomáš Hajíček vstoupil do trash-metalové skupiny Veteš. Krátce na to vydali debut s názvem Ratata. V současné době mají na svém kontě již 8 alb. Tím posledním je CD Amen, vydané v roce 2009.        

Pozice předskokana se v Chrudimi chopí taktéž liberecká hardcorově založená banda Backfist v čele Tomášem Hajíčkem mladším.

Backfist působí na hudební scéně sice teprve od roku 2012, ale i za tak krátkou dobu již stihli nahrát debutový singl Life and Pride a natočit k němu také videoklip. Kromě vystoupení v Chrudimi můžete tuto partu zastihnout třeba 13. května v ostravském klubu Barrák, kde vystoupí po boku newyorské hardcorové legendy Stigma.

Související témata:

Výběr článků

Načítám