Hlavní obsah

Kroměřížští kriminalisté dopadli trojici výrobců a distributorů pervitinu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojici výrobců a distributorů pervitinu zadrželi ve středu 6. března v místě jejich bydliště na Kroměřížsku policisté z kroměřížské prvosledové hlídky ve spolupráci s brněnskou zásahovou jednotkou.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté našli při domovních prohlídkách suroviny k výrobě pervitinu.

Článek

„Kriminalisté pak u každého z nich provedli domovní prohlídky, při kterých objevili předměty a látky potřebné pro výrobu pervitinu. Jeden z mužů skončil ve vazbě, další dva jsou stíháni na svobodě,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dopadení pachatelů předcházelo intenzívní dlouhodobé a náročné šetření kroměřížských kriminalistů, kteří ve čtvrtek minulý týden zahájili trestní stíhání proti třem mužům.

Obvinění ve věku šestačtyřicet, čtyřicet a dvaatřicet let jsou všichni z Kroměřížska. Trojice mužů, která se navzájem znala, se dopustila závažného trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Drogu užívali pro vlastní potřebu, ale také ji na Kroměřížsku distribuovali a prodávali jiným osobám. Nejstarší z trojice tuto protiprávní činnost vykonával od července loňského roku, zbylí dva již od roku 2016,“ upřesnila policejní mluvčí.

Čtyřicetiletý obviněný podle Kyšnerové obdobnou trestnou činnost spáchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen. Navíc se k tomuto protiprávnímu jednání znova uchýlil ihned po propuštění z vězení.

„Na základě rozhodnutí soudu skončil ve vazební věznici. Nyní mu za spáchanou trestnou činnost hrozí až desetileté vězení, zbylým dvěma mužům pak pětileté,“ upřesnila Simona Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám