Hlavní obsah

Krnovští senioři dostanou zdarma další osobní alarmy

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim loňského roku městská policie rozdala krnovským seniorům 200 osobních alarmů. Protože byl o tyto přístroje velký zájem, pracoviště prevence kriminality zakoupilo dalších 350 kusů v celkové hodnotě 30 tisíc korun, které budou k dispozici od 1. února v sídle strážníků v Žižkově ulici.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

„Osobní alarm lze použít nejen při napadení útočníkem, ale rovněž při zdravotních potížích. Má podobu drobného přívěsku, který může být uložen v kapse i tašce, nebo být zavěšen na krku. Po vytažení pojistky začne přístroj vydávat hlasitý zvuk o síle 90 decibelů, čímž upozorní okolí na problém a odradí případného útočníka,“ popsala preventistka kriminality Irena Šindlerová a dodala, že použití alarmu je velice jednoduché, jeho účinnost však může být vysoká.

Při předávání strážníci budou seniory informovat nejen o způsobu obsluhy alarmů, ale také o skutečnosti, že přístroj není napojený na žádný bezpečnostní systém. Poskytovány budou opět na základě podpisu.

„Ten je nutný jednak proto, abychom měli evidenci počtu vydaných alarmů, a jednak pro náš přehled o příjemcích. Ti si mohou odnést i více alarmů než jeden, aby je mohli předat známým či sousedům, ale bude to zadokumentováno,“ vysvětlil už dříve Pavel Moravec, tehdejší velitel Městské policie Krnov a současný druhý místostarosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám