Hlavní obsah

Krnovská Hrouzovka letos už po třiatřicáté

Novinky, Tomáš Gaudek
Aktualizováno

Příznivci pohybu na zdravém vzduchu se opět mohou těšit na veřejný závod v přespolním běhu a závod kol.

Článek

Třiatřicátý ročník Hrouzovky se letos uskuteční v sobotu 9. listopadu. Závod pořádá Klub orientačních sportů TJ Lokomotiva Krnov ve spolupráci se Střediskem volného času Krnov, od něhož také účastníci odstartují.

Pro všechny dospělé bude připraven společný patnáctikilometrový okruh. Ostatní běžce čeká stejná trať o různé délce, na které budou podle věku po uběhnutí určité vzdálenosti absolvovat otočku a vracet se zpět do cíle.

„Mladší žačky a žáky čekají dva kilometry, starší žačky a žáci změří síly na čtyřech kilometrech, dorostenky a dorostenci uběhnou šest kilometrů a ženy s muži mohou prověřit svou kondici na osmi kilometrech,“ popisují pořadatelé a dodávají, že nebude chybět ani závod těch nejmenších na tratích dlouhých sto a šest set metrů.

Jednotlivci se mohou do závodu hlásit v den jeho konání při prezentaci, která se uskuteční od 8.00 hodin do 9.30 hodin. Jako první vyběhnou v 9.50 hodin benjamínci. O osm minut později na trať vyrazí cyklisté a v 10.00 hodin hromadně odstartují běžci všech kategorií.

Dospělí účastníci běhu a cyklisté zaplatí startovné ve výši 100 korun, všichni ostatní 40 korun. Nejmladší běžci v kategoriích přípravka (rok narození 2013 a 2014) a benjamínci (2015 až 2019) pak startují zdarma.

Pro vítěze budou připraveny poháry a ceny v celkové hodnotě 20 tisíc korun a při vyhlašování výsledků nebude chybět ani tombola. „Trať bude vedena převážně po asfaltových nebo zpevněných cestách, doporučujeme proto obuv bez hřebů,“ uzavírají pořadatelé s tím, že závodníci startují na vlastní nebezpečí.

Další informace zájemci získají na e-mailové adrese jirina.hrouzova@skol.cz nebo telefonních číslech 554 637 373 a 603 259 212.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám