Hlavní obsah

Křížková, Poullain, Drössler a Hapková prožijí šansonový večer

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři nejlepší české šansonové zpěvačky současnosti se v sobotu 18. března setkají na jednom jevišti. V pražském Divadle Hybernia si zazpívají Hanka Křížková, Chantal Poullain, Renata Drössler a Petra Hapková. Jedinečný večer bude plný slavných hitů.

Foto: Petr Mráček

Plakat

Článek

„Moc se na to těšíme. Šanson je něco, co je věčné a my jsme si s mými kolegyněmi řekly, že uspořádáme takový celý večer. Proto každý, kdo má rád šansony, by si tenhle koncert neměl nechat ujít,” prozradila Hanka Křížková, kterou, ač je více známější z mnoha muzikálů, provázejí šansony celou řadu let.

Za sebou má několik desek a i její pravidelné koncerty jsou právě šansonově pojaté. Ke všemu letos v srpnu slaví životní jubileum a připravuje i narozeninový koncert.

„Moc se na ten večer a na své kolegyně těším. Věřím, že se i divákům budou melodie líbit,” prozradila také herečka, která se proslavila i jako šansoniérka, Chantal Poullain.

“Česká Marlene Dietrich”, zpěvačka Renata Drössler se na šansonový večer také velmi těší. Už proto, že se na jevišti objeví s předním českým pianistou Petrem Ožanou. „Petr mne doprovází celou řadu let. Je to obrovský talent a člověk, který má právě pro šansony obrovský cit. Těším se na něj, i na své kolegyně,” říká Drössler.

Malou premiérou bude koncert v Hybernii pro zpěvačku Petru Hapkovou. Ta sice šansony zpívá běžně a má i pravidelné večery na pražské Balbínce, ale společně na jednom jevišti s více kolegyněmi bude zpívat v tomto složení poprvé. „Taky se na to moc těším. Myslím si, že ty, kteří mají rádi šansonové melodie, opravdu potěšíme. A moc se těším na tu skvělou atmosféru,” doplnila dcera geniálního skladatele Petra Hapky.

Reklama

Výběr článků

Načítám