Hlavní obsah

Kristýna Zahradníčková vybojovala stříbro na MS ve sportovním aerobiku

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká dramata se odehrála na mistrovství světa ve sportovním aerobiku ve Vídni, zejména v kategorii žen, v níž závodnice předvedly perfektní výkony. Zlato obhájila už po páté zkušená Australanka Allira Bullová. Souboj s naší Kristýnou Zahradníčkovou byl těsný, ta však nakonec veze domů skvělé stříbro.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Kristýna Zahradníčková

Článek

Čeští závodníci byli velkými soupeři na Mistrovství světa ve sportovním aerobiku, fitness a Hip Hop Unite, které se konalo 18. až 21. října 2016 ve Vídni.

S největším napětím byly očekávány výkony v kategorii dospělých žen, v níž se držitelka zlata Australanka Allira Bullová utkala s perfektně připravenou českou trojicí závodnic – Kristýnou Zahradníčkovou a Adélou Citovou z Fitness studia Louny a Terezou Kudláčkovou z AJC Ústí nad Labem, ale také se zkušenou belgickou závodnicí Lissou Van Brandeovou.

Titul díky propracované sestavě znovu získala famózní Allira Bullová, Kristýna Zahradníčková postoupila o jednu příčku, kdy bronz z minulého mistrovství proměnila ve stříbro. Její výkon byl naprosto bezchybný, což k prasknutí plná hala ocenila velkým aplausem. Trojici medailistek pak uzavřela Belgičanka Lissa Van Brandeová.

Naše Adéla Citová obdržela za svou finálovou sestavu bouřlivý potlesk (a to nejen z řad českých fanoušků) a získala speciální cenu sympatie. 

Česká tria ve skvělé kondici

Své prvenství v seniorské kategorii trií potvrdila děvčata z Fitness studia Louny (Veličková, Citová, Martinovská), která jsou pro letošní rok jak mistryněmi ČR, tak i Evropy a světa.

Zajímavostí v triích byla změna ve startovní listině, kdy kvůli zranění místo Katky Smíškové z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové nastoupil Brenton Andreoli, australský závodník a zároveň trenér působící v tomto klubu. V týmu s Eliškou Fajfrlíkovou a Adélou Zankelovou si právem zasloužili bronzovou medaili. Skvělý výkon však podalo i trio z Aerobik Centrum Brno (Rybníčková, Suchomelová, Vondrová), které skončilo na čtvrtém místě.

V kategoriích fitness aerobik grande a fitness step se už tradičně utkaly ruské a české týmy. Tentokrát Rusové bohužel naše přemohli a oba naši favorité (Fitness Center Báry a Hanky Šulcové a Oxygen Příbram) si vezou domů stříbro. Zlato si však s přehledem vybojoval tým AJC Ústí nad Labem v kategorii Fitness aerobik petite.

Titul mistryň světa si v dospělé kategorii Aerobic Group Performance odváží do Havířova děvčata z klubu Maniak Aerobik Havířov, druhé místo patří Fit studiu D Praha a třetí MW Gymnastické škole Mladá Boleslav.

Juniorka Kudláčková zlatá na MČR i MS

Bouřlivá atmosféra a spousta aplausu za perfektní sestavy českých závodníků provázely i finále v kategorii juniorů i kadetů, kde jsme dosáhli jednoho z našich největších úspěchů.

Diváci ocenili dramatický souboj mezi ruskými a českými týmy ve fitness a s australskými a belgickými ve sportovním aerobiku. Velké ovace si vysloužila čerstvá mistryně ČR v juniorské kategorii – Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov. Pod vedením trenérky Terezy Zámostné ve Vídni poprvé dosáhla na zlatou medaili.

Úspěchy na MS ve Vídni slavil také juniorský fitness tým, soutěžící v aerobic grande, z klubu Fitness center Báry a Hanky Šulcové, který si již potřetí vysloužil titul mistrů světa.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na FISAF.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám