Hlavní obsah

Kriminalisté pozatýkali pěstitele a distributory marihuany

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli pěstování a distribuci marihuany zadrželi v těchto dnech vsetínští kriminalisté osm osob.

Foto: Policie ČR

Pěstírna marihuany. Ilustrační foto.

Článek

„Policejní komisař obvinil všechny distributory z trestného činu výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a hrozí jim až pětileté vězení,“ uvedl policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Dvě prolínající se větve distributorů marihuany rozbili po mnohaměsíční práci vsetínští kriminalisté. Na případech pracovali od letošního jara.

„Impulsem pro vyhledání těchto osob se staly informace, které získali samotní kriminalisté, ale také prověření konkrétního oznámení z letošního března. Kriminalisté zjistili odběratele, místa distribuce a další informace, které je vedly ke konkrétním osobám. Od září vykonali ve spolupráci s ostatními policejními složkami několik domovních prohlídek a mnoho výslechů. Nakonec v jejich sítích uvízlo osm osob, sedm mužů ve věku devatenáct až dvacet sedm let a jedna jednadvacetiletá žena. Všichni jsou ze Vsetína a okolí,“ přiblížil policejní mluvčí.

Pachatelé prodávali drogu převážně ve Vsetíně na dvou místech. První bylo poblíž Dolního náměstí v Kobzáňově ulici. Několik míst okolo Horního náměstí bylo druhým centrem prodeje.

„Cena drogy se pohybovala okolo dvě stě korun za gram a tak si pachatelé přišli měsíčně i na několik tisíc korun přivýdělku. Odběratelů bylo několik desítek ve věku od osmnácti do dvaatřiceti let. Kriminalisté u pachatelů zjistili, že své řemeslo vykonávali několik let. Marihuanu si částečně pěstovali sami, ale čerpali i z jiných zdrojů, například z Ostravska,“ dodal Vladislav Malcharczik.

Související témata:

Výběr článků

Načítám