Hlavní obsah

Křest čtyř knižních novinek se chystá v Nymburce

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Nymburk žije bohatým kulturním životem a literatura tady není popelkou. V posledních letech zde vyšlo, a to i s významnou finanční podporou radnice, několik desítek knižních titulů, uskutečnila se řada krásných literárních večerů, besed, autogramiád a křtů knih.

Foto: Jan Řehounek

Pozvánka na akci

Článek

Loňský rok se u příležitosti 120. výročí založení zdejší městské knihovny stal Rokem literatury v Nymburce s mnoha zajímavými akcemi. Vyvrcholil v prosinci křtem knihy Jiřího Tepera Staré říkanky české s ilustracemi Jiřího Wintera-Neprakty.

Jestliže by si někdo myslel, že s jeho skončením nastane útlum, velice by se mýlil.

Již na 26. leden zvou milovníky dobrých knih město Nymburk, nakladatelství Kaplanka, nakladatelství Regia, nakladatelství Dauphin a nakladatelství Barrister na křest čtyř knižních novinek:

Emil Zimmler: Paměti o úpravě středního Labe v Nymburce – Erární most v Nymburce. Významné svědectví předního odborníka na řešení otázek splavnění řek a s ním souvisejících technických děl konce devatenáctého a první poloviny dvacátého století.

Jan Řehounek: Tajemné stezky – Zlatým pruhem Polabí. Nymburský spisovatel, znalec historie regionu středního Polabí, se vydal podél toku Labe z Kolína do Mělníka, aby čtenářům zprostředkoval krásy, historii a pověsti tohoto regionu.

Jan Řehounek: Nymburk literární. Autor zve čtenáře na procházku městem s návštěvou sedmi desítek literátů, s nahlédnutím i do středověkých kronik a děl humanistických spisovatelů, a rovněž do bohatého literárního života Nymburka současného.

Jan Jelínek: Jizvy na duši. Vyprávění malého kluka, narozeného židovské mamince a křesťanskému otci, v počátku druhé světové války. Válku přežili ukrytí u příbuzných, teprve po osvobození, kdy se přestěhovali do Nymburka, našel kamarády. První a na celý život.

Křest knih pod záštitou starosty města Pavla Fojtíka proběhne ve čtvrtek 26. ledna od 17. hodiny na Malé scéně Hálkova divadla v Nymburce. Přítomni budou autoři knih i zástupci nakladatelů, ale i literáti obsažení v knize Nymburk literární. Aby setkání dostalo punc slavnostního večera, zazpívá jedna z nejlepších českých šansoniérek Marta Balejová.

Funkce kmotrů při křtu knižních novinek se ujmou hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, starosta města Nymburka Pavel Fojtík, zakladatel a jednatel společnosti Zlatý Pruh Polabí Pavel Hlaváč a zpěvačka Marta Balejová.

Využijte neopakovatelné možnosti setkat se u této příležitosti osobně s mnoha současnými nymburskými básníky a spisovateli, koupit si krásné knihy, získat autogram, povyprávět si s nimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám