Hlavní obsah

Krásy léta ve fotografických záběrech přináší výstava v Galerii pod radnicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Klub přátel umění v Ústí nad Orlicí společně a Fotoklubem OKO dnem 7.července přivítal léto na fotografiích z řad členů KPU, Fotoklubu OKO a dalších hostů.

Foto: Stanislava Dvořáková

Ráno v Alpách (Jiří Kočí ASČF)

Článek

Klub přátel umění v Ústí nad Orlicí tradičně přispívá k obohacení letních akcí výstavami umění, které svým podmanivým projevem k letní romantice patří.

Léto s bohatou škálou krás se stalo vděčným tématem fotografů, jejichž sbírky snímků pak zachycují různé destinace s jejich zvláštnostmi a náladami, fantazii barev, světla a stínů i úsměvný pohled na současný svět.

Klub přátel umění proto letní výstavu umění v Galerii pod radnicí zahájil Fotografickým salonem 2017, na kterém představuje snímky svých členů. Dále přizval členy místního Fotoklubu OKO a dva hosty.

Celkem 24 amatérských fotografů na zhruba osmdesáti snímcích uvádí svoje úlovky jedinečných okamžiků, zážitků z výletů po České republice i v zahraničí či fantazii podvečerních nálad.

Na vernisáži v pátek 7.července po navození atmosféry hudebním úvodem jednatel KPU Vladimír Skalický a vedoucí Fotoklubu OKO Eva Kovářová návštěvníkům přiblížili záměr ukázek letošního léta.

Inspirací vzdálených oblastí se stalo Ráno v Alpách až po ranní opar Benátek s gondolami, Schodiště Achwerinu a Taiwanu i Toskánské nebe v San Gimignano. Krásy naší přírody představuje Mramorový lom pod Mléčným pramenem na Horní Moravě, Klenoty věků, Pražský chodec, Před krámkem, Noční tramvaj i Schody v Chrudimi.

Kontrasty přírody přináší Objevování, Semenáčky, V mlze, Rosa, doplněné náladami Podvečerní a končící Podzimní cestou.

Nechybí náměty plné fantazie Bambusové město, Červená, Geometrie, Protisvětlo, Jiskření, Rozjímání a Zrcadlení.

Úsměvný optimistický dojem výstavy pak doplňuje fotografie Vltavy s bojem racků o kousek rohlíku, Kontrasty života a současný problém vtesaný do kamene Na práci nejsou lidi.

Výstava potrvá do 26. července a je otevřena denně mimo pondělí, od 10 do 12 a od 14 do 17 hodin, v sobotu a neděli od 14 do 17 hodin.

Na tuto výstavu naváže v pátek 11. srpna Ústecký salon 2017, který představí malbu, kresbu, grafiku, keramiku, plastiku a krásnou literaturu.

Reklama

Výběr článků

Načítám