Hlavní obsah

Krásné odpoledne prožili běžci při benefičním běhu pro Elišku v Ostravě-Zábřehu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. října odpoledne se v Ostravě-Zábřehu opět konal benefiční běh, tentokrát ve prospěch postižené Elišky. Akce se zúčastnily stovky lidí, rodiče Elišky si odnesli šek na 155 tisíc korun.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.10.2016. Benefiční běh pro Elišku. Kostel Svatého Ducha v Ostravě - Zábřehu

Článek

Projekt benefičních běhů má pomoci tělesně postiženým, nemocným či jinak zdravotně znevýhodněným spoluobčanům v Ostravě. Výtěžek ze startovného a dobrovolného příspěvku je určený na zakoupení pomůcek, jež by měly zlepšit život postiženého.

O organizaci druhého ročníku benefiční akce, která se tentokrát konala pod názvem „Běh pro Elišku“, se postarala Římskokatolická farnost v Ostravě-Zábřehu a ostravská pobočka organizace Young Life Česká republika.

Záštitu měl starosta městského obvodu Ostrava-Jih Martin Bednář, který také startoval běhy v jednotlivých kategoriích. Akci moderoval Aleš Juchelka.

V době, kdy byli běžci na tratích, osvěžila program zpěvačka a herečka Petra Černocká, která své vystoupení zahájila písní z filmu Dívka na koštěti. 

Benefiční sportovní akci podpořilo celkem 411 účastníků. Byli mezi nimi špičkoví běžci, ale také běžní občané, kteří chtěli hlavně pomoci. Ze startovného bylo vybráno 45 tisíc korun, darováno před závodem bylo 110 000 korun.

Rodičům Elišky předal šek na 155 tisíc korun náměstek primátora města Ostravy pro oblast sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti Zbyněk Pražák.

Ten ocenil, kolik lidí přišlo. „Je to obrovská naděje, že je spousta lidí, kteří chtějí pomoci, kteří jsou solidární s lidmi, kteří jsou nějakým způsobem handicapování. Pevně věřím, že to neskončí  u dvou ročníků,“ řekl.

Pochvaloval si i počasí. „Když se podíváte na předpověď, jaká byla, a přitom dnes se to zlomilo. Bylo krásně, teplo a modrá obloha,“ dodal.

Celý benefiční, sportovní, společenský a kulturní program zakončil večerní ohňostroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám