Hlavní obsah

Kralupští hasiči bojovali s ohněm až do velikonočního oběda

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velikonočním pondělí 6. dubna před jedenáctou hodinou dopoledne byl kralupským hasičům oznámen požár v suterénním bytě bytového domu většinou osídleného občany na sociální podpoře. Objekt shodou okolností přiléhá k budově stanice Hasičského záchranného sboru ČR v kralupské Přemyslově ulici.

Foto: Martin Tlustý

Dům č.p. 890 se shodou okolností nachází hned vedle kralupské "hasičárny" v Přemyslově ulici.

Článek

Vzhledem k hustému kouři museli hasiči od počátku zasahovat za použití dýchací techniky. Na místo požáru vedle hasičů „ze sousedství“ dále dorazila jednotka místních drážních hasičů a rovněž jednotka SDH Kralupy. Následně ještě dorazila posila z Kladna.

Zásah v suterénním bytě se prováděl z níže položeného dvora této třípodlažní budovy na adrese Přemyslova č. p. 890. Budovu dnes vlastní a byty pronajímají dva soukromí majitelé.

Ihned na počátku zásahu hasiči provedli pátrání po případných osobách v požárem zasaženém bytě, naštěstí s výsledkem negativním. V celém objektu se nachází 6 bytů, ze zbylých pěti bylo hasiči vyvedeno 15 osob včetně čtyř dětí. O tři dospělé a tři děti, jež se nadýchali kouřových zplodin, se vzápětí postarali zdravotničtí záchranáři.

Boj s ohněm trval přibližně hodinu, dohašování a obnovení přístupu do suterénního bytu pro účely požárního i policejního šetření zabralo další hodinu.

Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka na vyhořelém bytě vznikla škoda přibližně 300 000 Kč, zásahem bylo zabráněno minimálně miliónové škodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám