Hlavní obsah

Kralupský krytý bazén se po rekonstrukci pozvolna napouští

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupští plavci se už pomalu mohou těšit na znovuotevření místního krytého bazénu. Pokud vše půjde dobře, tak by se mohlo otevírat již počátkem prosince.

Foto: Martin Tlustý

Předminulý víkend se do stropu nad hlavním bazénem osazovaly poslední podhledové desky a zářivková svítidla.

Článek

Kralupský krytý bazén je uzavřen již od předchozího léta, a to kvůli posudku autorizovaného statika, který vyhodnotil tehdejší stav střešní konstrukce i nosníků jako rizikový.

Majitel bazénu, město Kralupy nad Vltavou, se pochopitelně rozhodlo hojně navštěvovaný bazén nechat opravit. Finálně vybraná liberecká firma Syner má s krytými i venkovními bazény mnohaleté zkušenosti a rychlý postup jejích pracovníků a výsledky jednotlivých kontrolních dnů dávají naději, že si Kralupáci před koncem roku přece jen pod novou střechou zaplavou.

O rekonstrukci kralupského bazénu jsme psali již v polovině léta a od té doby jsme postup revitalizace bazénu, respektive její první etapy, velmi bedlivě sledovali.

Současná první etapa revitalizace bazénu spočívá zejména v zateplení střechy a obvodových stěn jak samotného bazénu, tak jeho administrativní budovy, což je v těchto dnech prakticky hotovo.

Celkové náklady na první etapu revitalizace činí 9 356 000 Kč, z toho 85 % z této částky jde z evropského operačního programu Životní prostředí. Pěti procenty přispěje tuzemský státní rozpočet a samo město vynaloží jen 10 %, tedy necelý milion korun.

V posledních dnech byla dokončena jak montáž nových stropních podhledů, tak zářivkových světel. Následně se začalo s generálním úklidem a zaměstnanci bazénu zahájili proplachování dlouhé měsíce vypuštěných potrubí.

V době, kdy čtete tento článek, se bazén pozvolna napouští. Do konce listopadu by měly proběhnout již jen všechny nezbytné revize, dovybavení bazénových prostor zařizovacími předměty a závěrečný kontrolní den, který bude zároveň dnem předávacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám