Hlavní obsah

Kralupské děti se konečně dočkaly sněhové nadílky

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý svah pod pravobřežním nájezdem na silniční most TGM v kralupském Lobečku je již dlouhé desítek let téměř každou zimu místem sněhového dovádění mnoha kralupských dítek.

Foto: Martin Tlustý

Na břiše a vleže je to fakt super!

Článek

Děti předškolního věku zde zpravidla sáňkují nebo sjíždějí malý svah na celé řadě roztodivných plastových mini sáněk, jakož i pekáčů, a to povětšinou pod velmi bedlivým dohledem svých rodičů a prarodičů.

Avšak mlaďasové již školou povinní, to jsou jiní borci. Žádný malý svah, natož dohled rodičů! Tito mnohdy velmi odvážní školáci si to zpravidla znovu a znovu metelí z úrovně Holubova nábřeží až pěkně pod Masarykův most na úroveň řeky Vltavy. Sníh, nesníh, pořádně blbnout se zkrátka musí, praktické studium dynamických rázů i přilnavosti se v blízké budoucnosti může mladým pánům docela dobře hodit.

Podle ČHMÚ by o víkendu na Kralupsku měly být teploty ještě stále pod nulou včetně občasného sněžení. Od pondělí však prý teploty vystoupí opět k nule a místo sněžení se dočkáme spíše mrznoucího deště. Takže rozhodně pozor, mohlo by to začít pro změnu klouzat!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám